Ali Babacan: "Takımı güçlendirdik"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isminin ortak mutabakat metninde cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yer almasına ilişkin "Takımı güçlendirdik, çok güçlü bir kadro oldu" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
07 Mart 2023, Salı - 10:02
Ali Babacan: "Takımı güçlendirdik"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fox TV'de konuk olduğu İlker Karagöz ile Çalar Saat programında dün gerçekleştirilen Millet İttifakı toplantısına ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan, İYİ Parti'nin masaya döndüğü süreçle ilgili " Pazar günü öğleden sonra bu hareketlilik bize intikal etti. Arkasından gece yoğun bir telefon trafiği yaşadık, gece 2.30'a kadar. Ertesi gün toplantıya kadar da devam etti. Sonuçta uzlaşıyla bitirdik. Bu çok kıymetli bir şey.  Sanırım herkesin içine sinen ve iyi bir çözüm oldu bu. Vatandaşlarımızın gönlünden geçen, 'O mu olsun bu mu olsun' dediği hepimiz buradayız" dedi.

"Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı takıma güçlü bir şekilde kattık"

Babacan, 14 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlerde Millet İttifakı'nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağının duyurulmasıyla ilgili, "Değerlendirmeler yapılır, doğru zaman kollanır. Siyasi ve hukuki değerlendirmeler sonucunda da cumhurbaşkanının uygun göreceği zamanda, o zamanlama hem siyasi hem hukuki şartlarla ilgili bir konu. Çok detaya girmeden, genel şartlarla niyet belli ettik. Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı takıma güçlü bir şekilde kattık, artık onlar takım oyuncusu" şeklinde konuştu.

" Önemli olan hep beraber aynı takımda olmamız"

Konumların önemli olmadığını ifade eden Babacan "Takımda forvet mi, kaleci mi onların hepsi konuşulur ilerde. Önemli olan hep beraber aynı takımda olmamız. Milletimizin gönlünde yer alan isimlerin güçlü bir takım olarak beraberce bu işin içinde olması." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074268/ali-babacan-takimi-guclendirdik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.