Kadınlar Günü'nde gündem olan video

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sosyal medya dolaşan bir video viral oldu. Ekmek yapan bir kadın, yapılan baskılara isyan ederken "Kadın dünyaya esir olmak, susmak için mi gelmiş. Ben susmayacağım. Kim ne derse desin ben susmayacağım" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
08 Mart 2023, Çarşamba - 10:31
Kadınlar Günü'nde gündem olan video

Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan, tüm dünyada uluslararası bir gün olarak kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü,  kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

8 Mart'ta  kadın haklarına özellikle dikkat çekilmektedir.

Ezilen kadınların sesi olan bir kadının videosu bu özel günde sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Yaşadıkları coğrafyada kadınların sürekli ezildiğini, horlandığını belirten videodaki kadın, kendisinin susmayacağını söyledi.

"Ben susmayacağım"

Ders niteliğindeki videoda şu ifadeler yer aldı:

"Hangi bölgede olursanız olun, hangi coğrafyada olursanız olun, hangi ırktan olursanız olun, Arap olun, Kürt olun ne olursanız olun konuşun. Derdinizi anlatın. Kadın dünyaya esir olmak, susmak için mi gelmiş. Ben susmayacağım. Kim ne derse desin ben susmayacağım.

Buranın kadınları konuşamazmış, video çekemezmiş. Buranın kadınları ekmek aç, yemek yap, çamaşır yıka, erkeğe hizmet et hiçbir şey yapma konuşma. Sesini duyurma, derdini anlatma, varlığını yokluğunu söyleme. O zaman kadın olursun. Ben öyle olmam. En azından birinin bu zinciri kırması gerekiyor. Bu coğrafyada yaşayan kadınların sesi olursam ne mutlu bana. O zaman gözüm açık gitmez.

Ben kadınım, ben anayım. Biz kadınlar var oldukça dünyada, her şeyde güzel olacak."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074391/kadinlar-gununde-gundem-olan-video
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.