Kemal Kılıçdaroğlu'ndan parti örgütüne Meral Akşener talimatı

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun parti örgütüne seçim sürecinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili "Ne talebi olursa eksiksiz yerine getireceksiniz" talimatı verdiğini yazdı.
Ankara Masası
|
08 Mart 2023, Çarşamba - 13:16
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan parti örgütüne Meral Akşener talimatı

Aylardır merak edilen 'Millet İttifakı'nın adayı kim olacak' tartışması geçtiğimiz günlerde yanıt buldu.

Yaşanan aday krizinin ardından 6 siyasi parti lideri adaylarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Kılıçdaroğlu'nun parti örgütüne İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik talimat verdiğini yazdı.

"Nezaketinizi de eksik bırakmayacaksınız'"

Sarıkaya "Burada en dikkat çeken de Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti ve Akşener konusunda önceki akşamdan itibaren arkadaşlarına verdiği talimat… Aktarıldığına göre kurmaylarına ve belediye başkanlarına, 'Ne talebi olursa eksiksiz yerine getireceksiniz, benden talimat geliyor gibi davranacaksınız; nezaketinizi de eksik bırakmayacaksınız' talimatını vermiş…" ifadelerini kullandı.

Yaklaşan milletvekili seçimine ilişkin de Kılıçdaroğlu'nun bu talimatı çerçevesinde hareket edileceğini yazan Sarıkaya " İYİ Parti’den gelen talep ve yaklaşımlar öncelikli olacak" diye kaydetti.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen altılı masa toplantısında, Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmış masadan kalkmıştı. Akşener, daha sonra ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismini masaya sunduklarını ifade etmişti. Yapılan görüşmelerin ardından Akşener, iki isme cumhurbaşkanı yardımcılığı verilmesi üzerine masaya geri dönmüştü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074417/kemal-kilicdaroglundan-parti-orgutune-meral-aksener-talimati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.