Kaftancıoğlu için 4 yıl 8 ay hapis istendi

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan CHP'li Canan Kaftancıoğlu hakkında iddianame hazırlandı. Canan Kaftancıoğlu için 1 yıl 2 aydan - 4 yıl 8 ay arasında hapis cezası istendi.
Mevlüt Peker
|
08 Mart 2023, Çarşamba - 19:44
Kaftancıoğlu için 4 yıl 8 ay hapis istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, CHP’li Canan Kaftancıoğlu'nun 12 Ağustos 2022 tarihinde İstanbul Planlama Ajansı merkezinde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kullandığı ifadeler ve bulunduğu beyanlar sebebiyle resen soruşturma başlatıldığına vurgu yapıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da resen soruşturma sonrası vekili aracılığı ile Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıldığı hatırlatıldı.

Basın Suçları Soruşturma Bürosunun iddianamesinde, CHP’li Canan Kaftancıoğlu'nun soruşturma çerçevesinde savcılığa verdiği iki sayfalık yazılı savunması da eklendi. Şüpheli Canan Kaftancıoğlu savunmasında, soruşturmada geçen kendisine ait ifadelerin eleştirel mahiyette siyasi tartışma içinde kullanılmasının normal bir durum olduğunu, aşağılama ya da küçük düşürme amacının bulunmadığını savundu.

İddianamede, CHP’li Canan Kaftancıoğlu'nun konuşmasındaki sözlerin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu oluşturduğunun değerlendirilerek şüpheli Canan Kaftancıoğlu ile ilgili kovuşturma izni talep edildiğine, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün de Canan Kaftancıoğlu hakkında kovuşturma izni verdiğine vurgu yapıldı.

Canan Kaftancıoğlu’nun kullandığı ifadelerin ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkı sınırlarını hayli aşan, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın şeref, onur ve saygınlığına kasteden nitelikte olduğunun altı çizilen iddianamede, özellikle hakaret taşıyan ifadelerin kamuya açık bir alanda dile getirilmesi sebebiyle aleniyet unsurunun gerçekleştiğine dikkat çekildi.

İddianamede, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı "alenen hakaret" suçu işlediği tespit edilen Canan Kaftancıoğlu için 1 yıl 2 ay ile 4 yıl 8 ay arasında hapis cezası istendi.

CHP’li Canan Kaftancıoğlu’nun davası Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074449/kaftancioglu-icin-4-yil-8-ay-hapis-istendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.