Ali Hikmet Akıllı, ''Bursaspor-Amedspor maçında yaşananlar ülkeye ihanettir''

Bursaspor-Amedspor maçı sırasında yaşananlara ilişkin Ali Hikmet Akıllı, "Orada bir grafik çalışması, bir ajans işi var. Bunlar önceden hazırlanmış. Dolayısıyla bu mesele bir millet tepkisi falan değil. Düşünülmüş, taşınılmış, hazırlanmış. Bu çok tehlikeli bir şey. Bu ülkede kendi iktidarını korumak uğruna bu milletin birliğini, bütünlüğünü bozmaya cesaret etmek, buna yeltenmek bu ülkeye ihanettir" değerlendirmesinde bulundu .
Ecem Çetin
|
09 Mart 2023, Perşembe - 16:28
Ali Hikmet Akıllı, ''Bursaspor-Amedspor maçında yaşananlar ülkeye ihanettir''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası Arka Plan'da Gazeteci Ersin Küçükbarak'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerde açılan pankartlara ve sahada çıkan olaylara değinen Akıllı, " Bursa olayı enteresan. Bir gecede 25 bin bilet satılıyor. Böyle bir şey yok. Bu ülkenin hiç bir yerinde bir maçta böyle bir şey olmadı. Bu biletlerin alımına kim aracılık etti? Bu biletleri kim aldı veya aldırdı. MASAK'ın bunu incelemesi lazım." dedi. 

"Bu bir organizasyon olmadan olmaz"

Akıllı, şöyle devam etti: 

"İki, o gördüğünüz pankartlar, broşürler bunlar stada nasıl girdi? Bu kadar büyük malzemeler, bu maça girerken herkes aranıyor. Arama olur, turnikelerden geçiyorsunuz ya. Bunu nasıl geçirdiniz oradan? Oradan geçirdiniz kimse görmedi mi? Nasıl girdi bu malzemeler stada? Bu bir organizasyon olmadan olmaz" 

"Çok tehlikeli bir şey"

"Üç, orada gördüğünüz o büyük ölçekte malzemeler, ben evde oturayım, internetten bir resim bulayım, buradan çıktı alayım onu da basayım götüreyim böyle bir iş değil. Orada bir grafik çalışması var. Bunlar hazırlanmış. Orada bir ajans işi var. Bunlar önceden hazırlanmış. Dolayısıyla bu mesele bir millet tepkisi falan değil. Düşünülmüş, taşınılmış, hazırlanmış. Bu çok tehlikeli bir şey. Bu ülkede kendi iktidarını korumak uğruna bu milletin birliğini, bütünlüğünü bozmaya cesaret etmek, buna yeltenmek bu ülkeye ihanettir."

Bursaspor-Amedspor maçında ne olmuştu?

TFF 2. Lig Beyaz Grup 23. hafta maçında Bursaspor ile Amedspor'un karşı karşıya geldiği maçta tribünlerinde 'beyaz toros' ve ' Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartları açıldı. Ayrıca, Amedsporlu futbolcular ile Bursaspor taraftarı maç öncesinde birbirine girdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074559/ali-hikmet-akilli-bursaspor-amedspor-macinda-yasananlar-ulkeye-ihanettir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.