Ali Hikmet Akıllı: Çok ciddi ve samimi adımlar atacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Millet iktidarın da kadına karşı şiddetin çözümü için gerekli adımların atılacağının mesajını verdi.
Ecem Çetin
|
08 Mart 2022, Salı - 16:12
Ali Hikmet Akıllı: Çok ciddi ve samimi adımlar atacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Kadın Kolları '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' dolayısıyla Kızılay'da basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Düzenlenen etkinliğe, CHP Ankara Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz, Meclis Üyeleri, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Çalış ve çok sayıda partililer katıldı. 

Günün anlam ve önemine ilişkin Ankara Masası'na açıklamalarda bulunan Akıllı, "İnşallah Millet iktidarında kadınların kadın olmaktan kaynaklanan problemlerinin çözümü için çok ciddi ve samimi adımlar atacağız" dedi.  Akıllı, ayrıca erkeklerin özellikle şiddet konusunda eğitilmesi gerektiğini toplumun bu konuda zihniyet dönüşümüne ihtiyacı olduğunu belirtti. 

Akıllı daha sonra şöyle devam etti: 

"Bugün kadın yoldaşlarımıza dayanışma için buradayız. Kadın mücadelesi Türkiye'de son yıllarda giderek güçleniyor ve daha da önem kazandı. Özellikle bu iktidar döneminde toplumu ayrıştırıcı politikalar yanında cinsler arasında da bir ayrımcı politika izleyen bir iktidar ile karşı karşıyayız. Kadınlarımızın sorunları çok. Kadın olmaktan kaynaklanan sorunlarının çözümü için adım atmayan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bugün de arkadaşlarımız seslerini duyurmak için buraya geldiler. Kadın Kolu İl Başkanımız açıklamasında söz etti. İnşallah Millet iktidarında kadınların kadın olmaktan kaynaklanan problemlerinin çözümü için çok ciddi ve samimi adımlar atacağız. Bunun başında elbette kadına karşı şiddetin önlenmesi geliyor. Bu konuda cezaların, yaptırımların ve ağırlaştırılması önemli. İkincisi, kadınlarımızın hem sosyal yaşama, hem de ekonomik katılımın önündeki engellerin kaldırılması önemli. Atatürk'ün dediği gibi toplumun yarısını yok sayan bir ekonomi de, sosyal bir hayatta düşünülemez. O yüzden başta kreş gibi sosyal hizmetler olmak üzere onların hem sosyal, hem ekonomik yaşama katılımlarının önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Bir de eğitim meselesi özellikle şiddetle ilgili konularda biraz erkeklerinde eğitilmeye aslında bu konuda bir zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız var bu toplumda. Sonuçta bu erkekleri de bu toplum yetiştiriyor. Aslında çok küçük yaşlardan beri koyduğumuz ayrımlar, kız çocuğu şunu yapar, erkek çocuk şunu yapar, kız böyle giyinir, erkek böyle giyinir ... Toplum içindeki rol modellerini oluşturmaya başladığımız zaman, daha çocuk 5 yaşındayken, 6 yaşındayken başlıyor bu problem. Toplumda ciddi bir eğitime ihtiyacımız var. Hem kadınlarımız ama önce erkeklerimizin ve birazda disipline edilmeleri gerekiyor. İnşallah Millet iktidarında bütün bu politikaları yaşama geçireceğiz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1350258/ali-hikmet-akilli-cok-ciddi-ve-samimi-adimlar-atacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.