Ankara Valiliğinden vatandaşlara meteorolojik uyarı

Ankara Valiliği, Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre cumartesi gününden itibaren il genelinde kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışların etkili olacağını belirterek, vatandaşları tedbirli olunması konusunda uyardı.
Ankara Masası
|
10 Mart 2023, Cuma - 16:04
Ankara Valiliğinden vatandaşlara meteorolojik uyarı

Ankara Valiliğinden  yapılan açıklamada, yarından itibaren soğuk hava, sağanak ve kuvvetli rüzgarın il genelinde etkili olacağı belirtildi.

Açıklamada "Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisiyle Ankara il genelinde sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların cumartesi, pazar ve pazartesi günleri yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi günü rüzgarın güney yönlerden fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına şeklinde eseceği ve mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının  Pazar gününden itibaren yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

Valilik, rüzgar ve fırtına nedeniyle olabilecek  çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074673/ankara-valiliginden-vatandaslara-meteorolojik-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.