Niinistö, Türkiye’ye geliyor: Türkiye karar verdi!

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye’nin, Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili karara vardığını duyurdu. Niinistö, Türkiye'ye geliyor.
Mevlüt Peker
|
15 Mart 2023, Çarşamba - 21:50
Niinistö, Türkiye’ye geliyor: Türkiye karar verdi!

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunu görüşmek için Türkiye'ye gideceğini açıklayarak, "Türkiye, ülkemizin NATO üyeliğiyle ilgili bir karara vardı" ifadelerini kullandı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ülkesinin NATO üyeliği hakkında görüşmek üzere Türkiye'ye gitmek üzere olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği toplantıda, Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki kararını alacağına inandığını söyleyen Niinistö, Türkiye'nin kendisine bu kararın açıklanacağı zamanı bildirdiğini belirtti. Finlandiya Cumhurbaşkanı, bu nedenle daveti hemen kabul ettiğini ifade etti. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğini desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Niinistö, Türkiye ve Macaristan'ın ise henüz beyanda bulunmadığını belirtti. İki ülke, geçtiğimiz Mayıs ayında NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuştu ve şu ana kadar 30 NATO üyesinden 28'i bu başvuruyu onaylamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075333/niinisto-turkiyeye-geliyor-turkiye-karar-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.