ABD Savunma Bakanı, Türkiye sorusunda kazı çevirdi

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin Türkiye’nin F-16 alım talebine ilişkin sorusuna Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Lloyd Austin, Türkiye’nin çok değerli bir ortak olduğunu, ilişkileri güçlendirmek için ellerinden geleni yapmayı sürdüreceklerini belirtti.
Mevlüt Peker
|
16 Mart 2023, Perşembe - 00:21
ABD Savunma Bakanı, Türkiye sorusunda kazı çevirdi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Türkiye'nin F-16 alım talebi hakkında yaptığı açıklamada, "Türkiye çok değerli bir ortak. İlişkimizi güçlendirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Lloyd Austin, NATO ortaklarının ortak çalışabilirliğinin önemli olduğunu vurguladı ve Türkiye ile uzun ve güçlü bir ilişkilerinin olduğunu ifade etti.

ABD Savunma Bakanı Austin, Kongreye tebliğ edilmeden bekleyen silah ve ekipman satış talepleri hakkında yorum yapmayacağını belirtti ancak Türkiye'nin değerli bir ortak olduğunu ve ilişkilerini güçlendirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Genelkurmay Başkanı'na "Suriye" sorusu

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ise AA muhabirinin Suriye ziyareti hakkındaki sorusuna, ziyaretinin neler yaptıklarını kontrol etmek için rutin bir birlik ziyareti olduğunu ve yaklaşık 100 askerinin risk altında olduğunu belirterek yanıtladı.

Milley, Türkiye ve ABD'nin DEAŞ'ın yenilmesi konusunda ortak menfaatlere sahip olduğunu vurgulayarak, örgütün hala varlığını sürdürdüğünü ve mülteci kampları ve hapishanelerin halen bulunduğunu söyledi.

Milley, genelkurmay başkanı olarak tehlike altında olan kuvvetleri ziyaret etmesinin son derece uygun olduğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075342/abd-savunma-bakani-turkiye-sorusunda-kazi-cevirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.