Melek Mosso kimdir?

Son dönemin popüler parçalarına sahip şarkıcı, besteci ve müzisyen Melek Mosso kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Melek Mosso hakkında bilgiler...
Suat Mutlu
|
13 Ekim 2023, Cuma - 10:20
Melek Mosso kimdir?

Son döneme parçaları ve coverlarıyla damga vuran caz türünde eserler veren Melek Mosso, gerçek adıyla Melek Davarcı,  11 Kasım 1988'de Kayseri'de dünyaya geldi. Fakat Mosso, ailesi ile birlikte Denizli'de yaşamaktadır. Caz şarkıcısı, müzik hayatına henüz 7 yaşında ilk bestesini yaparak başladı. Ardından Mosso, 9 yaşında Denizli Belediye Konservatuarı'nda Türk Halk Müziği ve bağlama dersleri almaya başladı. Mosso, daha sonrasında ise müziğe olan ilgisinden Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine devam etti ve lise yıllarında yan flüt çalmaya başladı. Üniversite hayatında da müziği seçen Mosso, Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Müzisyen, üniversite hayatı boyunca korist ve solistlik yaptı. 

Mosso'nun İstanbul macerası

 Eğitim hayatından sonra İstanbul'a geçen sanatçı Kadıköy - Beşiktaş vapur hattında şarkılar söyleyerek tanınırlığını artırdı. Mosso, bu süreçte piyano, yan flüt, armoni ve solfej dersleri vererek müzik eğitimi almak isteyen öğrencileri konservatuara hazırladı. Kendisi gibi müzisyen arkadaşlarıyla beraber kurduğu Zbam The Band grubu ile swing ve caz türünde şarkılar seslendiren müzisyen çeşitli sahnelerde yer aldı. Şarkıcı, bir firmanın düzenlediği şarkı yarışmasına katılarak jüri özel ödülünü kazandı ve bu ödül ile Akustikhane stüdyolarında kayıt şansı yakaladı.

Melek Mosso ismini İtalyancada mosso 'gittikçe hızlanarak' anlamına gelen kelimeden ilham alarak sahne soy ismini edindi.  Ardından ' O Ses Türkiye' yarışmasına katıldı.  Caz kraliçesi 2018 yılında kendine ait olan Youtube kanalından Yıldız Tilbe'nin "Vursalar Ölemem" şarkısını coverlayarak paylaştı ve bu şarkı 100 milyonu geçen dinlenmeye ulaştı. Mosso, daha sonra popüler olan 'Çukur' dizisinin dizi müziğinde yer aldı.  Sanatçının No1 ile yaptığı "Hiç Işık Yok" adlı düet 150 milyonu geçen dinlenmeye ulaştı. Ve yine Mosso, 2018 yılında söz ve müziğinin kendisine ait olduğu "Kedi" teklisin yaptı. Caz sanatçısı bu parça ile uzun süre radyoların çalma listelerinde yer aldı.

 Melek Mosso; farklı tarzı, ses tonu ve şarkıları yorumlama şekliyle son dönemin dikkat çeken isimlerindendir.

Dünyaevine girdi!

Ünlü şarkıcı Melek Mossobir süredir beraber olduğu sevgilisi oyuncu ve manken Serkan Sağdıç ile geçtiğimiz aylarda nişanlanmıştı.

Ünlü çift dün ise Mersin'de hayatlarını birleştirdi.  Melek Mosso ve Serkan Sağdıç, mutluluğa 'evet' dedi. 

Melek Mosso şarkıları

'Kedi' (2018)
'Gölgen Yeter' (2018)
'Keklik Gibi' (2019)
'Vursalar Ölemem' (2019)
'Sarıla Sarıla' (2019)
'Gönül Gözü' (2020)
'Unutan Kazanır' (2020)
'Cumartesi Türküsü' (2020)
'Yalan' (ft. Aras) (2020)
'Kurtuldun Dediler' (2020)
'Kızgınım' (2021)
'Ağlarsam' (2021)
'Sonrası Kalır' (2021)
'Gel Desem de Gelme' (Aras ile) (2021)
'Zülüf' (Haluk Levent ile) (2021)

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075434/melek-mosso-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.