Imdb Puanı 8 ve Üstü Olan Belgeseller

Boş vakitlerinizi değerlendirirken içerdikleri önemli bilgilerle sizi kendisine çeken, aldığı notlarla standartları yükselten belgeseller, izleyenleri adeta büyülüyor. İzlemeye başladıktan sonra bırakmak istemeyeceğiniz belgeselleri sizler için derledik. İşte o belgeseller...
Suat Mutlu
|
18 Mart 2023, Cumartesi - 19:33
Imdb Puanı 8 ve Üstü Olan Belgeseller

Birbirinden ilginç konularıyla, hayvanlar aleminin ele alındığı belgeselden, günlük yaşama, günlük yaşamdan uzaya uzanan bu belgeseller ufkunuzu açacak ve siz değerli izleyicilere eşsiz birer sinema keyfi sunarken, yeni ve değişik bilgilerle hafızalarınızda yer edinecekler. Hazırlamış olduğumuz listemiz, bitmesini istemeyeceğiniz yapımlardan oluşmaktadır. İşte IMDB Puanı 8 ve Üstü olan Belgeseller…

Apollo 11

Belgeselin yapımında  Neil A. Armstrong, Michael Collins ve Edwin E. Aldrin Jr. ile Apollo 11 insanlığın aya yolculuğunu ve uzaydaki maceralarını sizlerle buluşturmaktadır. Belgesel aya olan yolculuğu, yolculuğun hazırlık aşamalarını, astronotların uçuş anında yaşadıklarını ve iki astronotun  insanlık tarihinin en tehlikeli görevlerinden birindeki çalışmasını gözler önüne seren belgesel-film, özellikle astronotların duygusal ve psikolojik durumlarını ele almaktadır.  Ayrıca Apollo 11 göreviyle ilgili gerçek belgelere dayanan bu belgesel film, insanlık tarihinin en önemli olayına ışık tutmaya çalışmaktadır. Imdb puanı ise 8.2'dir.


Cowspiracy: Sürdürülebilirliğin Sırrı

ingilizce adı: Cowspiracy: The Sustainability Secret

Bu yapımla fabrika çiftçiliğini ele almaktadır. Fabrika çiftçiliğinin zararlarına değinen yapım, bu çiftçilik türünün gezegenin doğal kaynaklarını nasıl tükettiğini de anlatmaktadır. Büyük çevreci grupların bu krizi neden görmezden geldiğine bir anlam yüklemeye çalışan belgesel yapımı, gelecekte büyük bir sorun olacak olan iklim krizinin büyük nedenlerinden biri olan Fabrika çiftçiliğinin arkasında yatan tehlikeyi anlatmaktadır. Yapımın Imdb puanı 8.3'tür. 


Şeytana Karşı: Harold Evans ve Nazilerin Son Savaş Suçu

Listemizde yer alan bu belgesel yapım  modern çağın en tehlikeli reçeteli ilaçlarından biri olan Distaval'ın piyasaya sürülmesine yol açan bir dizi kötü kararı ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Ayrıca Harold Evans'ın basını bir silah olarak kullanarak İngiliz yasasını etkileme ve bu trajediyi durdurma girişimini de anlatmaktadır.  Thalidomide keşfinden sonra  henüz laboratuvarlarda test aşamalarından geçmemiş olan bu ilacı yöneticiler para kazanmak için piyasaya sürerler. Fakat aslında bu ilacın anne karnındaki bebekler üzerinde fiziksel olarak sakatlayıcı ve hatta ölümcül etkileri vardır. Belgeselin Imdb puanı 8.0'dır. 


Gördüğüm Gibi

ingilizce adı: The Way I see It

Beyaz Saray fotoğrafçısı Pete Souza'nın gözünden Beyaz Saray'a ve içindekilere bir gezi anlatılmaktadır.  Amerikan başkanlık tarihine bir bakış sunan belgeselin odak noktasında Amerikan başkanlık tarihinin ilk siyahi başkanı olan Barack Obama ve ekibindeki değişiklikler işlenmektedir.  Obama başkan seçildiği andan itibaren siyahi çocuklar geleceklerini farklı bir şekilde şekillendirmeye başlamış böylelikle Obama herkese ümit olmuştur. Yapımın Imdb'si 8.3'tür. 


The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart

Bu belgeselimiz ünlü müzik grubunun yaşamlarına ve başarılarına ışık tutmaktadır. Yapımda üç kardeşin bir araya gelişleri ve dünyanın asla unutmayacağı efsanevi bir müzik grubunu kurduktan sonra yaşadıkları ekranlarınıza yansıtılacaktır.   1960'ların başında üne kavuşan ve uzun süre listelerde zirveye oturan müzik grubunun bu yolda yaşadıkları anlatılmaktadır. İkonik Bee Gees üçlüsünün efsanesini pekiştiren bu belgesel uzun yıllar boyu süren Bee Gees efsanesinin perde arkası sizler için aralanmaktadır.  Yapımın Imdb puanı 8.1'dir.


Collective

Korkunç bir sağlık skandalını ortaya çıkartan, sağlık sisteminin yozlaşmış ve çarpık eylemlerini açıkça anlatan belgeselde, hükümetin ve kapitalistlerin Romanya'da yaşanan skandalı ifşa ettiği bir yapımdır. 2015 yılında  Colectiv gece kulübunde çıkan yangında birçok kişinin hayatı tehlikeleri olmamasına rağmen hastanelerde can vermelerinin ardındaki neden araştırılmaktadır.  Başarısız bir sağlık sisteminin eksik parçalarını bulan ekip, siyasi eylem pratiğinde araştırmacı gazeteciliğin önemi hatırlatılmaktadır. belgeselin Imdb puanı ise 8.2'dir.


Sir Alex Ferguson: Asla Pes Etme 

Bu yapımda  dünyanın en büyük futbol menajerlerinden biri olan  27 yıl Manchester United takımını çalıştıran efsane Sir Alex Ferguson'ın yaşamı anlatılmaktadır. Zorlu yaşantısı, geçirdiği beyin travması ve fakirliğe göğüs geren Ferguson adını camiada zirveye taşımıştır. Bu belgesel yapımda arşiv görüntüleriyle adeta Alex’e bir saygı duruşu yapılmaktadır. Yapımın Imdb'si 8.3'tür.


American Utopia


Müzikal bir yapım olan bu belgeselde David Byrne, dünyanın dört bir köşesinden gelen 11 müzisyen ile yapmış olduğu bu programda American Utopia adlı albümünde yer alan şarkıları çalmaktadırlar. David Bryne ve müzisyenleri Talking Heads şarkılarını kullanarak muhteşem bir oyun sahnelerler. Belgesel birçok derin duyguya yer veren ve özellikle de dışarıdan gelen birisinin yeni bir ülkedeki hayallerine yönelik hisleri müzikle ve farklı sanatsal performanslar ile dışavurumudur. Belgeselin Imdb puanı 8.2'dir. 


Kağıt ve Tutkal

Sıra dışı ancak bir o kadar da yetenekli bir sanatçı olan JR’ın vizyonunu ve sanatını ne amaçla icra ettiğini izleyicilere aktarıyor. JR dünyanın dört bir yanından farklı etnik yapıları, mimariyi ve sanat yapılarını bir araya getirişini anlatan bir yapımdır. Yaptığı çalışmalarla farklı gruplara umut veya ses olabilmeyi amaçlamaktadır. Yapımın Imdb puanı 8.4'tür. 


Bir Uzay Serüveni 

Evren ve uzayı bilimsel bir o kadarda şüpheci bir şekilde incelemenizi sağlayacak, sizi uzayda kısa bir yolculuğa çıkaracak sürükleyici ve çarpıcı bir yapım olan belgesel, sürekli büyümekte olan ve genişleyen evrenimize ışık tutmaya çalışmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075668/imdb-puani-8-ve-ustu-olan-belgeseller
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.