Selde kaybolan 3 kişi aranıyor

Şanlıurfa ve Adıyaman'da toplam 18 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından çalışmalar aralıksız sürüyor. Şanlıurfa'da kayıp bir vatandaş Adıyaman'da ise anne ile kızı için ekipler seferber oldu.
Onur Çetinkaya
|
19 Mart 2023, Pazar - 13:43
Selde kaybolan 3 kişi aranıyor

Şanlıurfa ve Adıyaman depremin ardından sel felaketini yaşadı. Şehirlerde sağanak sonrası çok sayıda cadde ve sokak su altında kaldı. Afette 18 kişi hayatını kaybetti.

Selin etkili olduğu noktalarda arama çalışmaları ise sürüyor. Ekipler bir taraftan da hasar tespit yapıyor.

3 kişi aranıyor

15 Mart'taki sel faciasının ardından kayıp 3 kişi aranıyor. Balçık, çamur ve suyla dolu alanları didik didik arayan ekipler ihbarlar doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sahada  9 bin 622 personel ve 1687 aracın görev yapıyor.

Tut ilçe merkezinden İlçe merkezinden geçen derenin sağanak sonrası taşması sonucu konteynerleri sele kapılarak kaybolan Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra'ya ulaşılması için Ömerova Deresi'nde çalışma yapılıyor. Şanlıurfa 'da ise kayıp vatandaş için arama yapılıyor.

Valilikten yapılan açıklamada, "Sel nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 olup, Bozova ilçesinde kayıp olan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir. Selden zarar gören konut, iş yeri, araç ve muhtelif ev eşyası olmak üzere 3 bin 154 zarar tespit çalışması tamamlanmıştır. Ekiplerimizin zarar tespit çalışmaları sahada devam etmektedir.

Yaşadığımız bu felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı halkımızın dikkatli ve tedbirli olması için gereken tüm uyarılar resmi kanallarımız aracılığıyla yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimizin gelen uyarıları dikkate almaları ve harfiyen uymaları, kendi güvenlikleri açısından önem arz etmektedir." denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075729/selde-kaybolan-3-kisi-araniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.