Akar: 2,5 ayda 306 teröristi etkisizleştirdik

Kırıkhan'daki çalışmaları inceleyen ve şehit aileleriyle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarını yerde bırakmadık, kıymetli ailelerinin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya devam ediyoruz. Mehmetçik son 2,5 ay içinde 306 teröristi etkisiz hale getirdi." diye konuştu.
Mevlüt Peker
|
19 Mart 2023, Pazar - 17:59
Akar: 2,5 ayda 306 teröristi etkisizleştirdik

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden Hatay'da faaliyetlerine devam ediyor. Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile birlikte Kırıkhan'da depremin yaralarının sarılması için yapılan çalışmaları inceledi.

Bakan Akar, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde faaliyetler hakkında bilgi aldı ve şehit aileleriyle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Talepleri tek tek not alan Akar, bu taleplerin karşılanması için talimat verdi.

Bakanlık, devletin konteyner ve çadır üretimi konusunda tüm imkanlarını seferber etti. Bunun yanı sıra, yurt dışından konteyner alımına devam edildi. Akar, konteynerlerin depremlerin vurduğu 11 ilde belirlenen bir plan dahilinde dağıtımının sürdüğünü belirtti.

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm bakanların ve ilgili kurumların çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti. "Devlet ve millet omuz omuza mücadele ederek, birlik ve beraberliğimizle geçmişte yaşanan birçok felaketin üstesinden geldik. Bugün de karşılaştığımız bu felakete karşı yapılması gereken ne varsa birlik ve beraberlik içinde yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Karamsarlık, kötümserlik, ümitsizlik yok. Hiçbir vatandaşımız yalnız değil, devletimiz 85 milyon ile tek yumruk ve tek yürek olarak yaraların sarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

Akar: Kimse bizi durduramaz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emeklileri, muvazzafı, şehit aileleri ve gazilerinin büyük bir aile olduğunu vurgulayarak, Mehmetçiğin tüm başarılarında en büyük payın şehit ve gazilerde olduğunu ifade etti. Akar, şehitlerin ve gazilerin hatıralarını hiçbir zaman unutturmayacaklarını ve onların kanlarını yerde bırakmayacaklarını söyledi. Ülkemizin savunması, 85 milyon vatandaşımızın güvenliği, huzuru ve rahatı için çalıştıklarını belirten Akar, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Milletin başına musallat olan terör belasından kurtulmak için her şeyi yapacaklarını ifade eden Akar, hiçbir tereddütlerinin olmadığını ve kimse tarafından durdurulamayacaklarını belirtti.

Akar, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde faaliyetlerine devam eden Mehmetçik'in son 2,5 ay içinde 306 teröristi etkisiz hale getirdiğini söyledi. Teröristlerle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ve alınacak başarıların sonunda vatanı ve milleti terör belasından kurtaracaklarına inandığını ifade eden Akar, Mehmetçiğin her zaman milletin yanında olduğunu ve onların güvenliği için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Son olarak, Akar şehit aileleriyle yaptığı görüşmelerde, onların taleplerini tek tek not aldıklarını ve bunların karşılanması için gerekli talimatları verdiklerini belirtti. Devletin, şehit aileleri ve gaziler gibi kahramanlarına her zaman sahip çıktığını ve onların hatıralarını yaşattığını söyleyen Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu kahramanlarının sayesinde ülkemizin güvende olduğunu vurguladı.

Zeynep'e söz

Şehit aileleri de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve yetkililere teşekkür etti ve "Allah Mehmetçiğimizi korusun, kollasın." dedi.

Çocuklarla yakından ilgilenen ve onlara hediyeler veren Hulusi Akar, Zeynep adlı bir kız çocuğunun okullarının depremde hasar aldığını ifade etmesi üzerine, "Merak etme kısa sürede hepsini yeniden yapacağız." diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Akar ardından Antakya'da Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki Ötençay Mahallesi'nde Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinasyonu, MSB (Milli Savunma Bakanlığı) ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) iş birliği ile kurulumu süren 2400 kişilik çadır kentte incelemeler yaptı.

Bakan Akar, NATO yetkilileri ve askeri yetkililerden çadır kent ile ilgili bilgiler aldı ve çalışmaları yerinde inceledi.

2400 kişilik çadır kent

Türkiye'nin güneyindeki Ötençay Mahallesi'nde, Hatay NATO Çadır Kenti adıyla bilinen askeri bir kamp kuruldu.

100 bin metrekarelik alanda, çadır kenti için gerekli olan tüm altyapı hazırlıkları, 8 günde tamamlandı.

Çadır kentte; tuvalet, banyo, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, spor etkinlik çadırı, sağlık merkezi, çocuk parkı, mescit, temiz ve atık su arıtma tesisleri, idari ofisler gibi birimler yer alıyor.

Ayrıca, eksi 32 ve 49 dereceye dayanıklı barınma çadırlarında ısıtma ve soğutma sistemleri, yangın algılama detektörleri, yatak ve ranzalar bulunuyor.

Çadır kentte, bir Rol 2 seviyesindeki hastane olarak hizmet verecek tıbbi destek ünitesi de yer alıyor.

Mehmetçik okulları da dahil olmak üzere çadır kentte, askeri personelin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075746/akar-25-ayda-306-teroristi-etkisizlestirdik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.