DEVA Partisi'nden ''saydik.biz'' platformu

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, seçimlerde ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarının rahatlıkla yüklenebileceği "saydık.biz" platformununun tanıtıldığı toplantıya katıldı.
Ankara Masası
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 17:14
DEVA Partisi'nden ''saydik.biz'' platformu

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sürecini takip etmek amacıyla kurulan yeni platformun tanıtımına katıldı.

Tarihi bir seçime doğru gidildiğini belirten Babacan, seçimler için her türlü güvenliği ve tedbiri almak zorunda olduklarını dile getirdi.

Babacan, altılı masada seçim güvenliğine ilişkin özel bir komisyon kurulduğunun altını çizdi.

"Islak imzalı sandık sonuç tutanağını sisteme yükleyebileceksiniz"

Ali Babacan, partisinin de tüm vatandaşların katılabileceği "saydık.biz" platformunu kurduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

"Herkes bilgisayar başına geçip veya akıllı telefonlarından 'saydik.biz' internet sitesine girebilir. Sitede basit bir üyelik formu var. Bu üyelik formu, sandık sahiplenmeyle ilgili bir üyelik, parti üyeliğiyle alakası yok. 14 Mayıs günü sahiplendiğiniz sandığı veya sandığın olduğu binadaki diğer sandıkları takip ediyorsunuz. Sandıklar sayıldıktan sonra ıslak imzalı sandık sonuç tutanağının fotoğrafını sisteme yükleyebileceksiniz."

Babacan, sandık sahiplenmeyle ilgili eğitimler verileceğini de kaydetti.

Platformla hangi hizmetler verilecek

Platform sayesinde sandıklardan çıkan sonuç tutanaklarının kontrolünün kolay ve güvenlik bir şekilde sağlanması planlanıyor.

Bilgisayar ve akıllı telefonlar üzerinden üye olan ve "Sandık Sahiplen" sekmesinden form dolduran vatandaşlar, seçim günü oy kullandıkları sandığa ilişkin seçim tutanağını siteye yükleyebilecek ve veri girişi yapabilecek.

Platforma üye olanlar, verileri ve sonuçları "www.saydik.biz" sitesinden anlık takip edebilecek.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075875/deva-partisinden-saydikbiz-platformu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.