Nihal Yalçın Kimdir?

Nihal Yalçın kimdir? Son dönemlerin yükselen oyuncularından biri olan Nihal Yalçın nereli, kaç yaşında? Nihal Yalçın'ın yer aldığı projeler nelerdir?
Suat Mutlu
|
21 Mart 2023, Salı - 12:30
Nihal Yalçın Kimdir?

Nihal Yalçın, 29 Mart 1981 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Yalçın, ailesinin desteğiyle İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı oyunculuk bölümünden mezun oldu ardından Bahçeşehir Üniversitesi'nde İleri oyunculuk bölümünde yüksek lisans derecesi aldı. 

Yalçın, konservatuar eğitiminin ardından uzun bir süre seslendirme yaptı. Daha sonra ünlü oyuncu, oyunculuğa adım atarak kariyerine bu alanda devam ettirdi. Yalçın, sinema, reklam filmi, televizyon filmi ve dizileri gibi birçok projede yer aldı. Yalçın, 2006-2012 yıları arasında 'Kurusıkı' adlı doğaçlama tiyatro oyununun ekibinde yer aldı. Ayrıca oyuncu, 2010 yılında Okan Bayülgen'in Disko Kralı programında “Life Sux” isimli bölümü ve 2011 yılında Gülse Birsel'in senaryosunu yazdığı ve Jale Atabey'in yönettiği 'Yalan Dünya' dizisinin başrolünde yer aldı. Ünlü oyuncu, 'Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?'(2005) filminde Zeyno bacı karakterini, 'Ay Lav Yu'(2009) filminde Rukiye karakterini ve 'Avrupa Yakası'(2009) dizisinin son sezonunda Meryem karakterini canlandırdı. 

Ünlü oyuncunun başarısını taçlandıran ödüller

Yalçın, 2012 yapımı olan 'Kurtuluş Son Durak'  filminde Goncagül karakterini canlandırdı ve filmin müziğinde yer alan bazı şarkıları seslendiren oyuncu 17. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde "Komedi ve Müzikal Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü" kazandı. Nihal Yalçın, Yeşim Ustaoğlu'nun yönettiği 'Araf'(2012) filminde Derya karakterini ve Zeki Demirkubuz'un yönettiği 'Yeraltı'(2012) filminde Türkan karakterini canlandıran oyuncu, bu filmlerdeki başarılarından ötürü 19. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi  Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'ne" değer görülen iki oyuncudan biri oldu. Ayrıca Yalçın, Yeraltı filmindeki performansı ile Sinema Yazarlığı Derneği(SİYAD) Ödülleri'nde "En İyi Kadın Yardımcı Oyuncu Ödülü'nü" kazandı. Yetenekli oyuncu, 2015'te Seray Şahiner'in aynı adlı oyunundan uyarlanan 'Antabus' adlı tek kişilik oyunu oynadı ve oyundaki performansı ile 20. Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" seçildi. Ayrıca Yalçın, 2019 yılında Nazlı Elif Durlu'nun yönettiği 'Zuhal' filminde Zuhal rolünün canlandırdı ve filmdeki performansı ile 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü" kazandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075958/nihal-yalcin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.