Akşener," Nevruz, terörün günü değildir"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. 6284 ile sayılı yasa ile ilgili söyledikleri için eleştirilen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e destek verdi.
Onur Çetinkaya
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 10:50
Akşener," Nevruz, terörün günü değildir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, gündeme dair konuları değerlendirdi.

" Nevruz, terörün günü değildir"

Nevruz Bayramını kutlayan ve Nevruz'un birlik günü olduğunu vurgulayan Akşener, 
"Bizim için Nevruz, birliğin günüdür; terörün günü değildir. Bizim için Nevruz, bastığı toprağı, cennet vatan bilenlerin günüdür; vatanın her değerine, düşman olanların günü değildir." ifadelerini kullandı. 

Akşener'den Zengin'e destek 

6284 sayılı, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna dair konuşan Akşener, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in eleştirilere neden olan 6284 ile sözlerini destekledi.

İYİ Parti lideri," Sayın Özlem Zengin de yaşadığı çirkinlikleri kadın olduğu için yaşıyor. Evet, ideolojisi, hayat tarzı ne olursa olsun, bu ülkede konuşan kadınlar sevilmiyor. Korkmayan, susmayan, inandıklarını savunan, yılmayan, pes etmeyen ve inatla doğruları konuşmaktan, vazgeçmeyen kadınlar mobinge, linçe, tacize uğruyor. Bu tartışmadan duyduğu rahatsızlığı, dile getiriyor. Yüzde yüz doğru" dedi.

İstanbul sözleşmesi ile mesaj veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "14 Mayıs’tan sonra da; İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayacak ve uygulatacağız. Kadınlarla beraber güçlenen Türkiye’yi, herkesle tanıştıracağız. Yaşayan kadınlarla, özgürleşen kadınlarla, konuşan kadınlarla, Cumhuriyetimizin yeni asrında, tarih yazacağız." şeklinde konuştu.

"Tozlar halının altına sığmaz oldu"

İktidarı eleştiren Akşener, "AK Parti iktidarının en büyük becerisi kirli zihniyetinin ürettiği, her türlü pisliği, halının altına süpürme yeteneğidir. Yaşadığımız felaketler, krizler ve sorunlarsa; işte o halının kalkıp, şöyle bir silkelendiği ve ne kadar kir, ne kadar toz varsa, etrafa saçıldığı anlardır. Bu halı, daha önce, defalarca silkelendi. Orman yangınları ile silkelendi. Döviz krizi ile silkelendi. Depremlerle silkelendi. Sel felaketleriyle silkelendi.

Ama 21 yılın kiri, artık öyle birikti ki; daha fazla yolsuzluk, daha fazla kayırmacılık, daha fazla beceriksizlik, daha fazla ahlaksızlık halının altına sığmaz oldu. " ifadelerini kullandı.

" 54’üncü günün şafağını milletimizle birlikte selamlayacağız"

Seçime 53 kaldığının altını çizen İYİ Parti lideri,    "Şunun şurasında, 53 gününüz var. Sakin olun. Zaten, 54’üncü gün gelince, yani 15 Mayıs sabahında sizin bıraktığınız bu enkazı, biz toparlayacağız. Endişelenmeyin. Sizin açtığınız yaraları, biz saracağız. Sizin kırdığınız kalpleri, biz onaracağız. Sizin ayırdığınız insanları, biz birleştireceğiz. Üstelik bunu, milletimizle birlikte yapacağız. Hiç merak etmeyin; 54’üncü günün şafağını; milletimizle birlikte selamlayacağız. Milletimizle birlikte kazanacağız. Milletimizle birlikte, tarih yazacağız." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076064/aksener-nevruz-terorun-gunu-degildir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.