Akşener'den Sayın Öcalan gafı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında sarf ettiği "Sayın Öcalan" ifadesi için özür diledi.
Ankara Masası
|
03 Kasım 2021, Çarşamba - 11:00
Akşener'den Sayın Öcalan gafı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bir partilinin "Sayın Öcalan" dediği için kendisini uyardığını ifade eden Akşener, özür diledi.

İYİ Parti lideri, "Bir arkadaşım uyardı. Heyecanla konuşurken fark etmedim. "Sayın Öcalan" demişim. Sizden ve milletimden özür dilerim. Aklımın ucundan bebek katiline sayın demek geçmezdi." dedi.

Siirt ziyareti sonrası gündeme gelen Kürdistan tartışmalarına da değinen Akşener, iktidarın açıklamalarına tepki göstererek "PKK'nın ajandasını gündeme taşıdılar" ifadesini kullandı. 

Akşener'in konuşmasından satırbaşları şöyle:


Neymiş nasıl olur da "Burası Kürdistan" dermiş. Niye şaşırıyorsunuz muhteremler? Neye şaşırıyorsunuz! Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz? Bizzat bana sorulan bir soruya verdiğim cevap, HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır diyoruz. Kürdistan söylemi terör örgütünün. Bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok. Cumhur İttifakı mensupları sırf bize saldıracaklar diye PKK'nın ajandasını Türkiye'nin gündemine taşıdırlar. Mektup kardeşliği var elbette öyle olacak. Kaç gündür PKK'nın gündemini konuşan bir iktidar mensupları ve PKK'lıların söylemini gündeme getiren bir iktidar mensubu yöneticileri. İnanamıyorum. Sayın Bahçeli ile Sayın Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını zaten biliyorduk, Sayın Soylu'nun da bu sistemin bir paydaşı olduğunu öğrenmiş olduk.

Kabadayılık yapan tosunlara buradan sesleniyorum. 2011'i hatırlayın, bizzat Sayın Bahçeli'ye neler dendi bu ülkede. O kabadayılığı gösteremeyen ağzı dili lal olmuşlar. Elinizde bilgisayar vardı, bugün sizin elinize zülfikar verilmişse buyurun kesin kafamı görelim.

Laf var, icraat zero. İçişleri bakanları dedikodu yapmaz muhterem, bizim üzerimizden makamını muhafaza etmek için atraksiyon yapıyorsun ama seninle ilgilenmiyoruz.

Onlar istedikleri dümeni çevirsinler, biz milletimizle buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz. İstedikleri kadar olay çıkarsınlar, Siirtlinin, Batmanlının derdini dinlemekten vazgeçmeyeceğiz. Bu memlekette Türk ile Kürt'ün karşı karşıya getirilmesine payanda olmayacağız.

Şimdi demin heyecanla konuşurken ben fark etmedim sayın Öcalan demişim, sizden ve milletimden özür dilerim, aklımın ucundan geçmez bebek katiline sayın demek...

http://www.ankaramasasi.com/haber/1094696/aksenerden-sayin-ocalan-gafi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.