Kılıçdaroğlu “Cumhur İttifakı” lideri oldu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da açıklamalarda bulunurken, "Cumhur İttifakı'nın liderleri olarak buradayız" deyince Ahmet Davutoğlu ile Ekrem İmamoğlu düzeltmede bulundu.
Mevlüt Peker
|
24 Mart 2023, Cuma - 22:48
Kılıçdaroğlu “Cumhur İttifakı” lideri oldu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda cumhurbaşkanı yardımcılığına ek kontenjanla alınması planlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte geldiği Malatya’da açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu sağına, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ise soluna alan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklama yaparken, “Ayrıca burada Cumhur İttifakı’nın liderleri olarak buradayız ama…” deyince hemen solunda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu fısıltıyla “Millet İttifakı Millet İttifakı” şeklinde düzeltmede bulundu. Ahmet Davutoğlu’nun uyarısını duyan Kemal Kılıçdaroğlu, cümlesini, “Millet İttifakı’nın liderleri olarak buradayız” şeklinde düzeltti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gaf anında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yüz ifadeleri dikkat çekti. Gafa Ahmet Davutoğlu ile birlikte Ekrem İmamoğlu'nun da müdahale ettiği görülüyor.

Millet İttifakı’na Malatya’da ‘PKK’ tepkisi gösterilmişti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Malatya'da vatandaşların tepkisiyle karşılaşmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifak liderlerine tepki gösteren vatandaşlar, “Teröristlerle iş birliği yapan burada gezemez” ifadelerini kullanmışlardı.

Bazı temaslarda bulunmak amacıyla beraberinde Millet İttifakı liderlerinden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Malatya’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, çevreyolu üzerinde depremde yıkılan AK Parti İl Binası'nın bulunduğu alanda açıklama yapmak istemişti. Açıklama sonrası beraberindeki Millet İttifakı liderleriyle makam aracına yönelen Kemal Kılıçdaroğlu’na bir grup vatandaş “terör örgütü ile iş birliği” tepki göstermişti. Gruptan bir kişi “Teröristlerle işbirliği yapan burada gezemez” ifadesini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076403/kilicdaroglu-cumhur-ittifaki-lideri-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.