Pentagon: Suriye’deki bir üssümüze daha saldırı oldu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Suriye’nin doğusunda Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu üsse İran destekli gruplarca 10 roketle saldırı düzenlendiğini ancak herhangi bir kayıp vermediklerini açıkladı.
Mevlüt Peker
|
24 Mart 2023, Cuma - 23:22
Pentagon: Suriye’deki bir üssümüze daha saldırı oldu

Deyrizor'da yer alan Amerika Birleşik Devletleri üssü Yeşil Köy, İran destekli grupların roketli saldırısı sonucunda hedef alındı. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, saldırıda kayıp yaşanmadığı, fakat roketlerin üssün yakınındaki bir eve isabet ettiği ve iki kadınla iki çocuğun hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Haseke ilinde dün gerçekleşen bir İHA (insansız hava aracı) saldırısında ise Amerikalı bir sözleşmeli personelin yaşamını yitirmesi, 5 askerin ve 1 sözleşmeli personelin yaralanması yaşanmıştı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, iki saldırıyı da aynı grubun düzenlediğini ileri sürdü.

New York Times gazetesinin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'deki hava savunma radarlarının çalışmadığı bilgisi yer aldı. Bu durumun İran ile ilişkili gruplar tarafından bilindiği şüphesiyle soruşturmanın sürdüğü ifade edildi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ise saldırıyla ilgili olarak, CENTCOM tarafından incelenmek üzere soruşturma açıldığını ve radar gözlem kapasitesinin mevcut olduğunu belirtti.

Bir gazetecinin, İran'ı bir Amerikan vatandaşının ölümünden sorumlu tutup tutmadıkları konusunda yönelik sorusuna Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "İran, bu grupları destekliyor ve bu nedenle de onların bölgede güvensizlik ve istikrarsızlığa yol açmamalarını sağlamakla yükümlüdür." şeklinde yanıt verdi.

Amerika Birleşik Devletleri, Haseke'deki İHA (insansız hava aracı) saldırısının ardından İran Devrim Muhafızları ile ilişkili Suriye'deki iki tesisi hava saldırılarıyla vurmuştu. Son dönemde artan saldırılar, Amerika Birleşik Devletleri ve İran İslam Cumhuriyeti arasındaki gerilimi yükseltirken, uluslararası toplumun da kaygılarını arttırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076404/pentagon-suriyedeki-bir-ussumuze-daha-saldiri-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.