ABD, düşen PKK helikopteriyle ilgilerinin olmadığını ileri sürdü

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin, Kuzey Irak’ta düşen bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristleri taşıyan helikopterlerle ve teröristlerin Irak’ta aldıkları eğitimle ilgisi olmadığını ileri sürerek, ilgili helikopter uçuşlarını izleyin izlemediklerine dair açıklamada bulunmadı.
Mevlüt Peker
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 00:12
ABD, düşen PKK helikopteriyle ilgilerinin olmadığını ileri sürdü

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Kuzey Irak'ta düşen terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristleri taşıyan helikopterlerin Amerika Birleşik Devletleri'nin aldığı eğitim ve fonlarla ilgisi bulunmadığını ileri sürdü.

Açıklamada, SDG ismi altında faaliyet gösteren terör örgütünün kendi başına bir güç olduğu, DEAŞ ile mücadele operasyonlarında ortaklık yaptıkları ve helikopter olayında ABD'nin dahlinin bulunmadığı vurgulandı.

Tuğgeneral Patrick Ryder, "ABD'nin dahli olmadığını söylüyorum. Kelimelerimi orada dikkatli seçiyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı muhabirinin “ABD’nin sağladığı kabiliyetlerin ve fonların gelecekte NATO ortağınız Türkiye’ye karşı kullanılmayacağından ne kadar eminsiniz?” sorusuna cevap veren Tuğgeneral Patrick Ryder, terör örgütü PKK/YPG ile terör örgütü DEAŞ'ın yenilmesi için ortaklık yaptıklarını ifade etti ve dünyada kendi operasyonlarını düzenleyen çok sayıda güce eğitim verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini hatırlatarak, “Tekrar ifade ediyorum. Bu olayda da herhangi bir biçimde katılımımız ve dahlimiz yok." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076026/abd-dusen-pkk-helikopteriyle-ilgilerinin-olmadigini-ileri-surdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.