Zorlu, "Erdoğan'ın adaylığına itiraz edeceğiz"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurumu'na itiraz edeceklerini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 14:36
Zorlu, "Erdoğan'ın adaylığına itiraz edeceğiz"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. 

"YSK'ya itiraz edeceğiz"

14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan üçüncü kez aday olması tartışılıyor. 

Tartışmalara değinen Zorlu Erdoğan için itirazda bulunacaklarını söyledi. İYİ Parti Sözcüsü, "Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığı için bugün YSK'ya itirazda bulunacağız." açıklamasını yaptı.

Zorlu konuşmasının devamında," Anayasa'ya göre bir kimse en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebilir. Anayasa yapıcı irade, bu maddeyi değiştirmemiştir ve bunun tartışmaya açık olmadığını ortaya koymuştur. Geçici madde de koymamıştır. Sorumluluğumuzun gereği olarak, önümüzdeki saatlerde partimizin genel sekreteri Uğur Poyraz, kapsamlı bir dilekçe ile YSK'ya başvuracak." diye konuştu.

"Miting tarzında temel atma törenleri yapıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimler öncesinde miting yapılmayacağını söylemesini hatırlatan Zorlu, "Ülkemizdeki adalet kavramını görüyoruz adaletsizlik seçimlerde de gerçekleşmekte. Bir demokraside yegane araç seçimlerdir. Seçimlerin olmazsa olmazı adil olmasıdır. Milletimizin huzurunda şu gerçeğin altını çizelim. Miting yapmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı devletin hizmetlerini kullanarak miting tarzında temel atma törenleri yapıyor. Bu bakanlar bütün devletin imkanını kullanıyor." dedi.

Bakanların milletvekili adayı gösterilmesi

17 bakanın milletvekili adayı gösterilecek olmasına değinen Zorlu, "Anayasa'nın 106. maddesinde yer alan "Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak atanırlarsa üyelikleri sona erer. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, Cumhurbaşkanına karşı sorumludur." diye konuştu.

Cumhur İttifakı’na yeni katılımlar

Cumhur İttifakı'ndaki genişlemeye dair Zorlu, "Hayırlı olsun. Artık 5'li mi, 6'lı masa mı diyelim. Böyle bir ittifak doğdu. Bunlardan biri de masanın altında mıydı, üstünde miydi derken; AK Parti listelerinden seçimlere katılacağını öğrenmiş oluyoruz. Milletimizin feraseti gerçekten her şeyden üstün. Onların gözleri önünde cereyan eden bir tartışma. Bize her fırsatta 'Koalisyon iklimini yeniden mi getirmek istiyorsunuz?' diyen siyasi yapı bir ittifak kurma talaşı içerisinde. Biz hep uyardık. Bu sistem çoğulculuğu esas alan bir sistem değildir. Yüzde 50 artı 1 olarak getirip, milletimize sunduğunuz sistem aslında bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi ve demokrasi kültürünü içten içe yemeye devam etmektedir. Bunu siz de anladınız. Siz de içinden çıkmaya çalışıyorsunuz ama kaçış yok. "ifadelerine yer verdi.

"Ağıralioğlu'nun açıklaması genel başkanın bilgisi dahilinde olmadı"

Ankara Masası'nın sorusu üzerine İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarına ilişkin konuşan İYİ Parti Sözcüsü, "Değerli arkadaşımızın açıklaması, Sayın Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde olmadı. Biz hedeflerinde şeffaf bir partiyiz. Altına imza attığımız metinlerin sonuna kadar arkasındayız. Bunun ilişkili olarak 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Biz İYİ Parti olarak bu seçimleri hep birlikte, Millet İttifakı olarak kazanmak ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu da Cumhurbaşkanı yapmak gibi bir hedefimiz var. Bu hedefimizi yerine getirmek için de milletimizden özellikle parlamentoda bizi birinci parti yapmalarını arzu ediyoruz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076644/zorlu-erdoganin-adayligina-itiraz-edecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.