Yavuz Ağıralioğlu "Doğruluktan kaybetmeyi seçtim"

Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'den istifasının ardından "Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayacağım. Zorunlu hale geldi istifa. Parti yetkililerine yük haline geldim. Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz kazanmaktansa, doğruluktan kaybetmeyi seçtim. İYİ Parti'yle siyasi birlikteliğimi nihayete erdiriyorum" dedi.
Ankara Masası
|
29 Mart 2023, Çarşamba - 14:10
Yavuz Ağıralioğlu "Doğruluktan kaybetmeyi seçtim"

Geçtiğimiz hafta TBMM'de düzenlediği basın toplantısında  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını belirterek tepki gösteren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, gelen tepkiler üzerine partisinden istifa etti.

Ağıralioğlu bugün Meclis'te istifasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ağıralioğlu, istifasına ilişkin şunları söyledi:

"Milletvekilliğine başvuru yapmadım"

Bugün benim için zor bir gün. Siyasi bir mesuliyeti konuştum her zaman. Süreçlerle ilgili itirazlarım oldu. Geçen hafta irademizi beyan ettim. Şehit ailelerinden dua, kandilden Pensilvanya'dan beddua aldım. Dualar şerefim, beddualar mücadelemdir benim.

Partimin ortay kararı olan Cumhurbaşkanlığı adaylığına imza atmadım, partinin bir oldu bittiye getirilerek bütün emeklerin heba edilmesine itiraz ettim, bu dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim, sonrasında da milletvekilliğine başvuru yapmadım.

"İstifa zorunlu hale geldi"

Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayacağım. Zorunlu hale geldi istifa. Parti yetkililerine yük haline geldim. Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz kazanmaktansa, doğruluktan kaybetmeyi seçtim. İYİ Parti'yle siyasi birlikteliğimi nihayete erdiriyorum. Siyasete devam edeceğim.

"İYİ Parti hakarete uğramış insanların partisidir"

4 sefer görev değişikliğim oldu, 2'sini basından öğrendim. Basından öğrendiğinizde kendinizi çok değersiz hissediyorsunuz. Genel Başkan pazartesi günü randevu istedim. Detay vermedim. Sebebi şu; nihayetinde bir beraberliğimiz oldu, bize tercih edilen görevleri yaparken de milletimizi utandırmadığımı partime yük olmadığını düşünüyorum. Sözlerimle onların sokakta siyaset yapamaz yükü olmadım. Ne kabahat kusur varsa nefsime alıyorum. İYİ Parti hakarete uğramış insanların partisidir.

Genel başkan dahil ithamın iftiranın her yüküyle karşılaştı. Ben kem söz etmem, hukuk var. Beraber mücadele ettik. Bu mücadelede partiden ziyade içine düşürüldüğü durumdan ve bizi mecbur bırakan bu durumdan rahatsızım. Bir hayal kurduk. Bunu milletimizle buluşturmak basittir. Bu ucube sisteminde savrulmasıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076901/yavuz-agiralioglu-dogruluktan-kaybetmeyi-sectim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.