DSÖ'den aşı Covid-19 aşı tavsiyesi

Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 aşısıyla ilgili yeni tavsiyede bulundu. Kurum hatırlatma dozlarının yapılaması gerektiğini belirtti.
Onur Çetinkaya
|
29 Mart 2023, Çarşamba - 16:33
DSÖ'den aşı Covid-19 aşı tavsiyesi

Çin'den 2020 yılında dünyaya yayılarak insanları adeta hapseden Covid-19 pandemisi milyonlarca insanın  ölümüne ve hastalanmasına neden oldu.

Hastalık geçiren kişiler bir süre daha semptomlarla yaşadı. Geliştirilen aşılar pandemiyi biraz olsun rahatlattı ancak aşı hakkında söylentiler farklı görüş ayrılıklarına neden oldu.

Aradan geçen 3 yıl içerisinde virüs kendini ara ara gösterse de eskisi gibi etkisini faal değil.

DSÖ'den aşı tavsiyesi 

Dünya Sağlık Örgütü,Covid-19 aşılama önerilerini yeniden gözden geçirdi. 

Kurum, sağlıklı çocuklar ve ergenlerin mutlaka bir aşıya ihtiyaç duymayabileceği ancak yaşlı ve risk altındaki grubun son aşısından 6 ile 12 ay sonra hatırlatma dozunu alabileceği belirtti. 

Aşıların kullanımına yönelik yol haritası revize edilirken aşılamada hatırlatma dozları ve bunların aralıkları hakkında gözden geçirilmiş tavsiyeler yer alırken Covid-19 aşılaması için yüksek, orta ve düşük olmak üzere üç öncelikli gruba değinildi. 

Yüksek öncelikli grup, yaşlı yetişkinleri içerirken orta öncelikli grupta ayrıca bir hastalığı olmayan sağlıklı yetişkinler (50-60 yaş altı), düşük öncelikli grupta ise 6-17 yaş arasındaki sağlıklı çocuklar ve ergenler yer aldı. Aşıların ilk aşıdan 6 veya 12 ay sonra ek hatırlatma dozu önerildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076913/dsoden-asi-covid-19-asi-tavsiyesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.