Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatı Erdoğan'a oy vermeyecek iddiası

Karar yazarı Elif Çakır, Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatının Cumhurbaşkanlığını seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermeme kararı aldığını iddia etti.
Ankara Masası
|
03 Nisan 2023, Pazartesi - 14:58
Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatı Erdoğan'a oy vermeyecek iddiası

Türk siyaseti 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere kilitlendi.

Seçimler öncesi partiler arasında diyaloglar artarken, YSK'ya ittifak protokollerini teslimine saatler kala Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan adaylıktan çekinirken, cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurdu.

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır Bir Karar Ver programında 14 Mayıs'ta yapılacak kritik seçimlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"Bizim oyumuz şu an yüzde 7"

Çakır,  AK Parti'nin kalesi olan, muhafazakar, mütedeyyin illerimizden birisinin Yeniden Refah Partisi'nin bir il başkanıyla görüştüğünü belirterek "İsmimizi söylemezseniz bunu bizim partimizin teşkilatı ve liderimizde biliyor. Teşkilatlar genel merkeze de yazılı olarak bildirildi. 'Bu ittifakı biz onaylamıyoruz' biz hiç bir zaman AK Parti'ye oy vermedik hele de Erdoğan'a hiç oy vermeyiz. Dolayısıyla bu ittifak modelini onaylamadık ama yeniden 'kazan kazan' bu bize bir imkan sunuyordu biz de o yüzden tüm Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak liderimize 'logomuzla girelim' dedik. Bir anket yapıldı ve bizim oyumuz şu an yüzde 7. Türkiye genelinde AK Parti'den yüzde 7 oy alıyoruz" dediğini belirtti.

Elif Çakır, Fatih Erbakan'ın da bilgisi dahilinde partinin 14 teşkilat başkanının cumhurbaşkanı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy atmayacaklarını bilgisini verdiğini aktardı. Çakır, il başkanlarının milletvekili seçimlerinde ise  kendi partilerine oy vereceklerini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077474/yeniden-refah-partisinin-14-il-teskilati-erdogana-oy-vermeyecek-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.