Kız Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu

Restorasyon çalışmalarında sona gelinen Kız Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu. Çalışmaları yerinde takip eden Kültür ve Turizm Bakanı Bakan Mehmet Nuri Ersoy, açılışa dair bilgi verdi.
Onur Çetinkaya
|
04 Nisan 2023, Salı - 13:22
Kız Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu

İstanbul'un tarihi simgelerinden Kız Kulesi'nde eylül ayında başlayan restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere.

Restore işlemleri 7 aydır devam ederken vatandaşlarda Kız Kulesi'nin son halini merak eder oldu. Çalışmaların sonuna yaklaşılmasıyla aylar sonra kulenin kubbesi de görüldü. 

Tarihi kulede yürütülen işlemleri yerinde takip eden Kültür ve Turizm Bakanı Bakan Mehmet Nuri Ersoy, açılışa dair bilgi verdi.

"Mayısın ilk haftası itibarıyla açacağız"

Açılış tarihinin gecikmesinin ana sebebinin deprem sonrası platform etrafında yapılan güçlendirme çalışmaları olduğunu söyleyen Ersoy," Bu çalışmayla yapının sadece üstünün değil alt tarafında, platformun altında, deniz tarafındaki eksiklikleri de fark edildi. Bununla ilgili sağlamlaştırma, güçlendirme çalışmaları tamamlanıyor. Platformun etrafında bir kazıklama çalışmamız var. Aslında şu anda sürecin iki ay gecikmesindeki ana sebep de bu depreme karşı alınması gereken ekstra önlemler. Ada diye gördüğümüz platformun etrafının tamamının kazıklanması. Bu kazıklar çakıldıktan sonra da platformla kazıkların birbirine çelik konstrüksiyonlarla bağlanması gerekiyor. Daha sonra üzeri kapatılıp platform hazır hale gelecek. Özellikle hem kazıkların olduğu noktada hem binaya yakın noktalarda boşluklar bırakılıyor. Onlar da kauçuk izolatörlerle araları doldurularak depreme karşı üç ayrı yapının da bağımsız çalışması sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077588/kiz-kulesinin-acilis-tarihi-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.