Çelik'ten Akşener'e 'mermi' tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e grup toplantısında yaptığı konuşma ve kürsüden 'mermi' atması üzerinden tepki gösterdi.
Onur Çetinkaya
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 16:21
Çelik'ten Akşener'e 'mermi' tepkisi

TBMM'deki grup toplantısında İstanbul İl başkanlığına yapılan saldırıya ilişkin konuşan İYİ Parti Genel Başkanı," Neymiş kiminle uğraşacağımı bilecekmiş. Bir aslan miyav dedi minik kedi kükredi. Recep Bey sen hiç merak etme ben kiminle uğraşacağımı çok iyi bilirim." ifadelerini kullandı.

Saldırıya tepki gösteren Akşener daha sonra elindeki mermileri kürsüden yere fırlattı. 

" Meclis sağa sola kurşun fırlatılacak bir yer değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e grup toplantısında yaptığı konuşma ve kürsüden 'mermi' atması üzerinden tepki gösterdi.

Devlet adabı içerisinde 14 Mayıs'a kadar bu süreç rahatlıkla götürülebilir diyen Çelik, "Fakat İYİ Parti'nin grup toplantısında Sayın Akşener'in kullandığı üslup, bunu üzülerek söylüyorum son yıllardaki en yakışıksız ifadeleri olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu da Sayın Akşener'i tebrik etmiş, bu yakışıksızlığa çifte destek olmuştur. Argo tabirlerle bağırıp, çağırarak, saldırgan üslup haline, son yıllarda gördüğümüz en yakışıksız konuşmaya şahit olmak zorunda kaldık." diye konuştu.

O Meclis sizin kürsüde kurşun sergileyeceğiniz Meclis değildir açıklamasında bulunan  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı "Cumhurbaşkanıma bu ifadeleri kullanmak tutarlı bir siyaset tarzı değildir. Bu Meclis sağa sola kurşun fırlatılacak bir Meclis değildir." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Çelik, " Henüz kendi ittifaklarını doğru dürüst yönetemeyenler hiç kimseye devlet adamlığını öğretemez. Kendisi hiç kimsenin ağzına alamayacağı bir takım tabirler kullandı. Meclis kürsüsünde kurşun sergisi yapıyorlar. Kandil miyavladığında bunlardan kükreme geliyor mu? " açıklamasını yaptı.

Mescidi-i Aksa ve hava sahası kapatılması 

İsrail'in Mescid-'i Aksa'yı basması ve Filistinlilere saldırmasını değerlendiren Ömer Çelik, Türk hava sahasının Süleymaniye uçuşlarına kapatılmasına değindi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Mescid-i Aksa’ya yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı ifade etmek isterim, her ramazan ayında bu şiddet gösterileri ile karşı karşıya kalıyoruz. Her şart altında Mescidi Aksa, ilk kıblemiz, kırmızı çizgimizdir, gereken saygının gösterilmesi gerekiyor.

Süleymaniye bölgesinde terör örgütünün bir yoğunlaşması var. Uçuş güvenliği açısından bir risk teşkil ediyor. Temmuz'un 3'üne kadar alınmış bir karar. İnsanların güvenliği için mecburen alınmış bir karardır. Terör örgütü yoğunlaşması biterse karar değişecektir. " ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077741/celikten-aksenere-mermi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.