İYİ Parti'den seccade açıklaması!

İYİ Partili İbrahim Özkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çekildiği fotoğrafta seccadeye basmasına ilişkin, "Namaz kılarken seccade, kıldıktan sonra halıdır. Kutsaliyeti yoktur. Günahı da yoktur." ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
01 Nisan 2023, Cumartesi - 15:23
İYİ Parti'den seccade açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul'da iftar programına katıldı. 

Kılıçdaroğlu, programdan sonra CHP Düzce Milletvekili aday adayı Azade Ay ile görüştü. 

CHP Lideri, görüşmede  Canan Kaftancıoğlu'nun da yer aldığı hatıra fotoğrafı çekildi. 

Fotoğrafta, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye basması sosyal medyada gündem oldu. 

Yayılan fotoğraf sonrası CHP'den açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 

"Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isterim.'' 

İYİ Parti'den açıklama 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da sosyal medya hesabından olaya ilişkin değerlendirme bulundu. 

Özkan, şu ifadeleri kullandı; 

"Namaz kılarken seccade, kıldıktan sonra halıdır. Kutsaliyeti yoktur. Günahı da yoktur. Maun Suresini okumanızı tavsiye ederim. Gayri ihtiyari olmuş üzüntülerini bildirmişler. Buradan siyaset gayri ahlakidir."


http://www.ankaramasasi.com/haber/2077268/iyi-partiden-seccade-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.