Lübnan'dan İsrail'e bu kez 3 havan atıldı

İsrail basını, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine fırlatılan bir dizi roketten sonra akşam saatlerinde de 3 adet havan mermisi fırlatıldığını duyurdu.
Mevlüt Peker
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 20:30
Lübnan'dan İsrail'e bu kez 3 havan atıldı

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine gün içerisinde atılan onlarca roketin ardından akşam saatlerinde de üç havan mermisi atıldığı bildirildi. İsrail'in kuzeyindeki Metulla beldesindeki açık araziye düşen havan mermileri, Lübnan'ın güneyinden atıldı ve herhangi bir yaralanmaya sebep olmadı. İsrail Ordu Sözcülüğü de, Lübnan sınırından havan mermisi atıldığı yönünde aldıkları haberleri doğruladı. İsrail ordusu, ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roketin atıldığını ve uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 34 roket fırlatıldığını açıklarken, Kızıl Davut Yıldızı acil yardım servisi de saldırılarda bir İsraillinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, roket saldırıları nedeniyle güvenlik kabinesini toplayacağını açıkladı.

Bölgedeki tansiyon son zamanlarda artarken, Lübnan'da Hizbullah örgütü lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in savaş tehdidine yanıt verdiğini ve gerektiği takdirde İsrail'e karşı savaşacaklarını söyledi. İsrail ordusu da son dönemde Lübnan sınırında sık sık askeri tatbikatlar düzenliyor. Lübnan'dan İsrail'e yönelik roket saldırıları ise zaman zaman gerçekleşiyor. İsrail ise bu saldırıları "terör saldırısı" olarak nitelendiriyor ve sert tepki gösteriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077895/lubnandan-israile-bu-kez-3-havan-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.