TBMM seçim tatiline girdi

Milletvekili seçimleri dolayısıyla tatile giren TBMM Genel Kurulunda Grup Başkanvekilleri kürsüden söz alarak 27. Dönem'i değerlendirdi.
Mevlüt Peker
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 20:51
TBMM seçim tatiline girdi

TBMM Genel Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından üçüncü gününde saat 14:00'te ilan edilmesiyle birlikte tatile girdi. Genel Kurulda yapılan konuşmalarda, 27. Dönem'deki çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, milletvekillerinin temiz bir dil kullanması gerektiğini vurgulayarak, bazen anlaşmazlıklar yaşansa da milletvekillerinden memnun olduğunu belirtti. Ayrıca, AK Parti'nin üç dönem kuralını hatırlatarak, bu kurala uyan Doğan Kubat ve Mustafa Elitaş'ı özleyeceğini ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül ise dünya parlamentoları arasında millet egemenliğinin timsali olan TBMM'nin, ülke ve milletin hayrına birçok çalışmaya imza attığını söyledi. Ayrıca, Karabağ'ın işgalden kurtarılması ve Ayasofya'nın ibadete açılması gibi olayları hatırlattı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da 27. Dönem boyunca birçok sorunun paylaşıldığını ve amaçlarının parlamentonun tüm halkı gözeten çalışmaları esas alarak ortak yararı gözetmesi olduğunu belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 27. Dönem'de yapılan tenkitlerin hiçbirinin kişisel olmadığını ve AK Parti'nin üç dönem kuralını hatırlatarak, tüzükteki bu kuralı işleten birinin partilerinden mahrum edeceğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise TBMM'de bulundukları süre boyunca millete hizmet etmek için çalıştıklarını belirterek, herhangi bir saldırıda bulunmadıklarını ve herkesin iyiliği için çalıştıklarını söyledi.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçlarının YSK tarafından ilan edilmesinin ardından üçüncü gün saat 14:00'te tekrar toplanmak üzere birleşimi kapattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077897/tbmm-secim-tatiline-girdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.