YSK'dan dikkat çeken sandık kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde seçmen sayısının 9 ve daha az olduğu yerleşim birimlerinde sandık kurulmayacağını açıkladı.
Büşra Bayrak
|
07 Nisan 2023, Cuma - 10:36
YSK'dan dikkat çeken sandık kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin  Cizre İlçe Seçim Kurulu'nun başvurusunu görüştü.

Cizre İlçe Seçim Kurulu, YSK'dan Güçlükonak ilçesine bağlı Çetinkaya köyünde seçmen sayısının sıfır, Ağaçyurdu köyünde seçmen sayısının 2, Demirboğaz köyünde ise 7 olduğunu bildiren yazı göndererek, bu yerlerde seçim sandığı kurulup kurulmayacağı hususunda görüş istedi.

Kurulunun başvurusunu değerlendiren YSK,  12 Nisan'da yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıkların belirlenmesi işleminin Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce yapıldıktan sonra, seçmen sayısı 9'dan az olan yerleşim birimlerinde sandık kurullarının oluşturulmamasının uygun olacağına hükmetti.

Bölgedeki seçmenlerin ise en yakın yerleşim yerlerindeki sandık alanlarına dahil edilmesi, bu işlemin  Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce SEÇSİS üzerinden yapılmasını kararlaştırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077955/yskdan-dikkat-ceken-sandik-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.