Seçim listeleri öncesi İYİ Parti'de istifa

Antalya'nın Demre İlçe Belediye Başkanlığı görevinden İYİ Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifa eden Okan Kocakaya temayül yoklamasında hile yapıldığı gerekçesiyle partisinden istifa edildi.
Onur Çetinkaya
|
09 Nisan 2023, Pazar - 11:01
Seçim listeleri öncesi İYİ Parti'de istifa

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kısa süre kalırken listelerde artık sunulacak.

Milletvekili olmak için çok sayıda kişi görevlerinden istifa etti. Onlardan biri de Antalya'nın Demre İlçe Belediye Başkanı Okan Kocakaya oldu. Okan Kocakaya, İYİ Parti'den milletvekili olmak için görevinden istifa etti. 

"Temayül yoklamasında hile"

Okan Kocakaya, partisinin aday adayları için yaptığı temayül yoklamasında hile yapıldığını öne sürüldü. Adaylıktan çekildiğini belirten Kocakaya İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. 

Kocakaya açıklamasında,  "Alt yapısı ve etik çerçevesi tanımlanmamış, birçok usulsüzlüğü içinde barındıran, demokratik kuralları ve tarafsızlığı sağlanamayan, 34 bin üyeden sadece 6 bin üye ile yapılan temayül yoklaması, sağlıklı ve güvenilir sonuç vermemiştir. Milletvekili adayı belirlemede etik ve ahlaki olmayan usulsüz yapılan temayül yoklamasının esas alınacağının bildirilmesiyle süreç tam bir siyasi mühendislik halini almıştır. Temayül yoklaması sürecinde yapılan tüm usulsüzlükleri genel merkeze bildirmeme rağmen etik ve vicdani değerleri hiçe sayan bir ortamda daha fazla siyaset yapmamın hayat görüşümle uyuşmaması sebebiyle İYİ Parti Antalya milletvekili aday adaylığından çekiliyor, parti üyeliğimden istifa ediyorum. Hata yapmak, hile yapmaktan çok daha onurluca bir eylemdir." ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078144/secim-listeleri-oncesi-iyi-partide-istifa
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.