Nihat Yalçın: "Ankara'nın değerlerini satılıyorlar"

Sermaye gelirlerine ilişkin ABB'yi arsa satışları üzerinden eleştiren Nihat Yalçın, "Ankara'nın arsaları, Ankara'nın değerleri, parsel parsel satılmaktadır" dedi.
Ecem Çetin
|
10 Nisan 2023, Pazartesi - 17:57
Nihat Yalçın: "Ankara'nın değerlerini satılıyorlar"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi gerçekleştirdi. 

Denetim raporlarına ilişkin söz alarak kürsüye çıkan AK Parti Sincan üyesi Nihat Yalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesinin gelirlerinin yüzde 81'inin merkezi idare tarafından gönderildiğini ifade etti. 

"Engelleme gibi bir durumun olmadığı açıkça ortadadır"

'Engelleniyoruz' söyleminin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Yalçın şunları söyledi:

"CHP'li belediyeler tarafından 'Engelleniyoruz', 'tüm engellemelere rağmen' gibi bir takım söylemler geliştirilmiştir. Burada belediye gelirlerinin yüzde 81'i merkezi idare tarafından gönderilen gelirlerden oluşmaktadır. Bu durumda engelleme gibi bir durumun olmadığı açıkça ortadadır."

" Ankara'nın arsaları  parsel parsel satılıyor" 

Büyükşehir Belediyesini arsa satmakla suçlayan AK Partili Yalçın, "Yine sermaye gelirlerine baktığımızda Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı arsa satışları 285 milyon 95 bin lira. 2022 yılı arsa satışları ise 1 milyar 672 milyon 552 bin liradır. Yani bir önceki yıla oranla yüzde 500 oranında arsa satışları artmıştır. Buda demek oluyor ki Ankara'nın arsaları, Ankara'nın değerleri, parsel parsel satılmaktadır. " ifadelerini kullandı. 

"Arsalar halka satılıyor"

Yalçın'a yanıt CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık'tan geldi.

Söz alarak kürsüye çıkan Işık, şu ifadeleri kullandı: 

"Söylediklerinin hiçbirinin aslı yok. Denetim raporu adı altında, dezenformasyon açıklaması yaptı. Faaliyet raporuyla ilgili yapacağımız açıklama günü iddiaların hepsine tek tek yanıt vereceğiz. Denetim komisyonuna iftira atmaktan dolayı biz savcılığa vereceğiz. Ondan endişeniz olmasın. Doğru parsel parsel arsalar satılıyor ama bunlar halka satılıyor."

Savcılığa gitme konusunda ise Ertan Işık, “Yapılmayan işleri de yapılmış gibi gösterenleri de savcılığa vermeye var mısınız” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078315/nihat-yalcin-ankaranin-degerlerini-satiliyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.