Mustafa Destici'den ABB'yle ilgili dikkat çeken iddia

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediyesine gereksiz yere 14 bin kişinin alındığını, bunların 7 binin İYİ Parti'ye üye yapıldığını iddia etti.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2023, Çarşamba - 11:21
Mustafa Destici'den ABB'yle ilgili dikkat çeken iddia

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, FOX TV'de İlker Karagöz'ün konuğu oldu.

Bakanların seçim çalışmalarına katılmalarına gelen eleştirilerine Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu örnek vererek yanıt verdi. Destici, iki belediye başkanının da kamu gücünü kullanarak seçim çalışmalarına katıldığını ifade etti.

Yavaş’ın ‘pazartesinden itibaren belediyeden maaş almayacağım’ açıklamasının ise komik olduğunu vurgulayan Destici “Kemal Kılıçdaroğlu’yla bugüne kadara bir sürü geziye gittin, niye aldın o zaman maaş?" diye sordu.

"Belediyeye 14 bin kişiyi doldurdular"

ABB'yle ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulunan Destici "Belediyede çalışan bir arkadaşımızın sözünü söylüyorum. 14 kişiye ihtiyaç yokken, belediyeye 14 bin kişiyi doldurdular. Mansur Yavaş’ın en yakınındaki isim söyledi. O 14 bin kişinin 7 binini İYİ Parti’ye üye yaptı. En yakınındaki adam gitti ön seçime girdi, birinci oldu. Şimdi Ankara’da İYİ Parti’nin birinci sıra milletvekili adayı oldu." şeklinde konuştu.

"1000 tane bankamatik memuru var"

Destici ayrıca ABB’de çok sayıda işe gitmeden maaş alan kişi olduğunu aktararak “Benim içeriden aldığım bilgiye göre eskiden 100 tane bankamatik memuru sayısı şimdi 1000’e çıkmış. Bunlardan bildiklerim var, kamera kayıtları var” dedi.

Konuya ilişkin ‘savcıya gidin’ çıkışında bulunan İlker Karagöz’e Destici “Gerekli işlemleri başlattık” yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078487/mustafa-desticiden-abbyle-ilgili-dikkat-ceken-iddia
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.