Mustafa Destici: ABB eleştirilmez mi?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ABB'ye yönelik eleştirilerinin ardından hedef alınmasına ilişkin "Hakaret etmeden, iftira atmadan, kötülemeden bir eleştiri de bulunuyor. Bu tahammülsüzlük niye? Layüsel midir bu arkadaşlar ya da bu yönetim" dedi.
Büşra Bayrak
|
01 Mart 2022, Salı - 17:05
Mustafa Destici: ABB eleştirilmez mi?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sunduğu programda gündeme ve Ankara'ya dair sorularını yanıtladı.

Fatih Atik'in Ankara Masası yayınında " Ankara'da 3 yıldır dişe dokunur bir yatırım görmedik" ifadelerini kullanmasının ardından eleştirilere maruz kaldığını hatırlatması üzerine Destici "İşte bu da bir tutarsızlık. Demokrasi, düşünce hürriyeti, fikir hürriyeti diyeceksiniz Türkiye’nin önemli siyasi partilerinden bir tanesi sizin yönetiminizle ilgili hiç hakaret etmeden, iftira atmadan, kötülemeden bir eleştiri de bulunuyor. Bu tahammülsüzlük niye? Layüsel midir bu arkadaşlar ya da bu yönetim. Şuandaki Ankara Büyükşehir Belediye yönetimi layüsel midir? Yani eleştirilemez mi? Hep övülmesi mi gerekiyor? Eleştiriye kapalı mı bu arkadaşlar. Biz gördüğümüzü sorulduğunda söylemeyecek miyiz? Yani gerçekten inanılmaz bir tepkiyle karşılaştım. Yöneticileri bir taraftan, danışmanları bir taraftan, trolleri bir taraftan. Bir de orada kraldan çok kralcı olanlar var. CHP duruyor başka partiler konuşuyor." dedi.

" Orada güzel bir troll orduları olduğunu gördük"

Ankara Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilerini sıralayan Destici şöyle devam etti;

Şimdi bakın ben şunu söylüyorum. Ben dedim ki; 3 yıl oluyor, daha önce vaat ettikleri var. Belediye başkanının, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi bize verilirse şunları yapacağız diye. Ben, bu vaat edilenleri, büyük hizmet diye ortaya konulanları örneğin metrodur, büyük bir kültür merkezidir, büyük bir sağlık merkezidir, büyük bir sosyal yaşam merkezidir kısacası bir yerel yönetimin yapması gerekenler anlamında dedim. 1978’den beri ben Ankara’dayım, Ankara’nın her köşesini de bilirim. Ben Ankara’da ne olup bittiğini görüyorum, kimin ne yaptığını bilirim. Baktığınız zaman gerçekten büyük proje diyebileceğiniz ya da seçim döneminde vaat ettiklerinden proje anlamında yapılan varsa siz söyleyin. Ya da geldiklerinde siz sorun hangi projeyi yapmışlar. Sosyal proje ağırlıklı çalışıyorlar, sosyal medya ağırlıklı çalışıyorlar. Orada güzel bir troll orduları olduğunu gördük ve güzel algı yapıyorlar. Çiftçiye tohum desteği veya çiftçiye mazot desteği… Ben o açıklamadan sonra birkaç Ankara’nın ilçesine gittim. Polatlı’da bir köyümüze gittik, biz de gelenekseldir Arabaşı programları yapılır. Polatlılı muhtarlarımız buraya geldi. Onlara sordum, şuana kadar kaç lira Ankara Büyükşehir Belediyesinden mazot desteği aldınız diye. Onlarda şuana kadar hiç almadıklarını sadece talep toplandı dediler. O da traktörü olanlar mı alacak yoksa ÇKS belgesi olanların hepsi mi alacak o konuda da net bir bilgi yok. Bir de ne kadar verilecek? Çiftçi başı mı, traktör başı mı, kaç litre verilecek bunlarda daha netleşmiş değil. Bizim görüşmemizden sonra dağıtıldıysa ama bilmiyorum. Bende dedim ki bunlar söyleniyorsa o zaman biz de ben siyasi partinin genel başkanıyım elbette ki Ankara İl Başkanımız, ilçe başkanlarımız bunları takip ediyor. Ben aynı zamanda Ankara Milletvekiliyim. Dolayısıyla Türkiye’nin her ilçesindeki gelişmeleri hassasım ama Ankara hem yaşadığım, hem milletvekili olduğum hem de genel merkezimizin olduğu bir şehir elbette ki burayla ilgili önceliklerimiz var. Takip ediyoruz, ne yapılıyor ne yapılmıyor diye.

"Bir bilgilendirme yapma nezaketleri de yok"

"Eleştirilerin ardından belediyeden arayan oldu mu sizi?" sorusuna Destici "Yok öyle bir nezakette yok. Bir bilgilendirme yapma nezaketleri de yok. Dediğim gibi onlar dokunulmaz, onlar layüsel. Benim bu dönemden gördüğüm o oldu. Öyle bir havaları var. Laf söylettirmiyorlar." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1330587/mustafa-destici-abb-elestirilmez-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.