Lütfü Türkkan kimdir?

Türk sanayici ve siyasetçi Lütfü Türkkan kimdir? İyi Parti'nin kurucu üyelerinden eski MHP'li Lütfü Türkkan nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
14 Nisan 2023, Cuma - 17:47
Lütfü Türkkan kimdir?

Lütfü Türkkan, 5 Şubat 19559 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Türkkan, lise eğitimini Kabataş Erkek lisesinde tamamlamış ve üniversite eğitimini ise İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksekokulu ve Yıldız Teknik Matematik bölümünde önlisans yaptı ve daha sonra  Makedonya Kiril Metodij Üniversitesi Türkoloji bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Türkkan ardından  Doce Golcev Üniversitesi'nde Türkoloji üzerine yüksek lisans yaptı. 

Kariyeri

Lütfü Türkkan, kariyerine 1986 yılında Kristal Cam firması le adım attı. Ardından Türkkan,  1992-1997 yılları arasında Türkkan Uluslararası Nakliyat Firmasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı ve 1997 yılında Bitkisel Ham Yağ üretmek üzere, Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde TÜGMAD Türkkan Gıda'yı kurdu. Lütfü Türkkan,  1992-1997 yılları arasında Türkkan Uluslararası Nakliyat Firmasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 1997 yılında Bitkisel Ham Yağ üretmek üzere, Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde TÜGMAD Türkkan Gıda Mad. San. ve Tic. A.Ş'yi kurdu, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu üyeliği, Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği görevlerinde bulundu. Türkkan, ayrıca  Bursaspor As Başkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrükspor Başkalığı, Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma Derneği ve Rumeli Eğitim Vakfı Başkanlıklarında da bulundu.  

Siyasi kariyeri

Lütfü Türkkan, 2011-2015 yılları arsında Milliyetçi Hareket Parti'sinden Kocaeli Milletvekili görevinde bulundu. Türkkan, milletvekilliği döneminde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi oldu. Türkkan 2017 yılında MHP'den ayrılarak İYİ Parti   kurucu üyelerinden biri oldu. Türkkan,  5 Nisan 2018'de İYİ Parti Basın Yayın ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Ve yine aynı yıl Lütfü Türkkan, 24 Haziran 2018'de düzenlenen genel seçimlerde Kocaeli milletvekili seçildi ve 27. dönem  Grup Başkan Vekilliği'ne getirildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078794/lutfu-turkkan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.