Kurum: 5 yılda 5 bin konutu bile dönüştürmekten aciz…

Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları tanıtımında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'la uzaktan yakından ilgisi olmayan, 5 yılda 5 bin konutu bile dönüştürmekten aciz olan hiç kimse eserden bahsedemez” dedi.
Mevlüt Peker
|
15 Nisan 2023, Cumartesi - 20:10
Kurum: 5 yılda 5 bin konutu bile dönüştürmekten aciz…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da gerçekleştirilen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yıl ramazan ayını depremler nedeniyle evlerini ve ocaklarını kaybedenlerin olduğunu ve bayramı evinde geçiremeyecek 100 binlerce kişinin bulunduğunu belirtti. Bakan Kurum, depremden etkilenen 11 ilde 319 bin, bir yılda olmak üzere toplamda 650 bin yeni konut yaparak açılan yaraları saracaklarını söyledi.

İstanbul'a 21 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yatırımlar ve hizmetlerle ihya çalışmaları yapıldığını söyleyen Bakan Kurum, 39 ilçenin tamamında 93 bin konutun dönüşümünü kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti. Kurum, Fikirtepe'de kangren haline dönmüş bir dönüşüm işleri olduğunu belirterek, vatandaşların problemlerini çözmek için gittiklerini ve 15 bin konutun yeniden inşasına başladıklarını söyledi.

Esenler'de 60 bin konutluk akıllı şehir inşa ettiklerini ve 2 bin 200 konutun yapımını tamamladıklarını, konutların teslimini etaplar halinde yapacaklarını belirten Kurum, İstanbul genelindeki kentsel dönüşüm sürecini anlattı.

Bakan Kurum, Pendik'teki Orta ve Dumlupınar mahallelerinde gerçekleştirilen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, vatandaşların desteğiyle kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceklerini söyledi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1747 konut ve 281 dükkanın ihalelerini yaparak sözleşmeleri imzaladıklarını ifade eden Kurum, vatandaşlarla birlikte projeleri gerçekleştireceklerini söyledi.

Bakan Kurum, Ertuğrul Gazi Mahallesi'ndeki plan ve kentsel dönüşüm projelerinin başlatılacağını belirterek, Güzelyalı sahiline Millet Bahçesi kazandıracaklarını açıkladı.

Bakan Kurum, İstanbul'la uzaktan yakından ilgisi olmayan, 5 yılda 5 bin konutu bile dönüştürmekten aciz olan hiç kimsenin eserden bahsedemeyeceğini söyledi. Eser siyasetinden bahsedemeyeceklerini, eserlerinin sözlerinin önüne geçtiğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078910/kurum-5-yilda-5-bin-konutu-bile-donusturmekten-aciz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.