Murat Kurum: İstanbul’da 650.000 konutu teslim edeceğiz

"İstanbul’da herkesin konutlarını depremlere dirençli duruma getireceğiz’’ diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 sene içinde 319.000 konutu, toplamda 650.000 konutu teslim edeceklerini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
09 Nisan 2023, Pazar - 21:49
Murat Kurum: İstanbul’da 650.000 konutu teslim edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da 39 ilçede 963 mahallede hızlı bir şekilde inşa sürecinin başlatıldığını ve 16 milyonun sağlıklı ve konforlu yaşam alanı için çalışacaklarını belirtti. Pendik'teki Toplu Açılış Töreni sonrası Pendik Sahil Pazar Alanı'nda gerçekleşen iftar programına katılan Kurum, konuşmasında, depremlere dayanıklı konutlar ve güvenli yaşam alanları inşa etme taahhüdünde bulundu.

Bakan Kurum, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile birlikte iftar programına katılım sağladı. Konuşmasında depremzedelere desteklerinden bahseden Bakan Kurum, "Afet oldu, sel oldu biz oralardaydık. Allah bizi mahcup etmesin. Biz inşallah bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Kurum, Türkiye'de afetlerin yaşandığı her bölgeye müdahale ettiklerini ve depremzede vatandaşlar için 81 ilin desteğiyle birlikte mücadele ettiklerini belirtti. "Depremzede vatandaşlarımız yaparsa Recep Tayyip Erdoğan'ın ekibi yapar diyorlar. Verdiğimiz sözü tutarak 1 yıl içerisinde 319 bin konutumuzu toplam da 650 bin konutu teslim edeceğiz" diye ekledi. Ayrıca, inşaatına devam edilen 100 bininci konutun temellerinin atılacağını açıkladı.

Bakan Kurum, İstanbul'un depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu nedenle İstanbul'un 39 ilçesinde 963 mahallede hızlı bir şekilde inşa sürecinin başlatıldığını ve 16 milyonun sağlıklı ve konforlu yaşam alanı için durmadan çalışacaklarını belirtti. İstanbul'da herkesin yuvasını depremlere dirençli hale getireceklerini ve halkın hakkı olan eserlere yeniden kavuşmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Programda konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İstanbul'un en fazla yatırım yapan ilçesi olma özelliğini koruduklarını belirtti. Bakan Kurum'a her zaman destek olduğunu ve kendisine teşekkür ettiğini ifade etti.

Bakan Kurum'un konuşmasına down sendromlu Şeyma Koçyiğit'in yanına gelerek yüzleri gülümseten anlar yaşaması da dikkat çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078198/murat-kurum-istanbulda-650000-konutu-teslim-edecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.