Kurum: İstanbul'da 93.000 konutu dönüştürüyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un 39 ilçesinde 93.000 konutu dönüştürüyor olduklarını söyledi.
Mevlüt Peker
|
12 Nisan 2023, Çarşamba - 21:36
Kurum: İstanbul'da 93.000 konutu dönüştürüyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir AK Parti İlçe Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Yenisahra-Barbaros Kentsel Dönüşüm toplantısına katıldı. AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum'a İsmail Erdem ve Zeynep Bayır da eşlik etti. Konuşmasında, Ataşehir'deki kardeşleri için en iyi ve en güzelini yapmanın gayretinde olduklarını söyleyen Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı'nın yeni Türkiye Yüzyılı'nı milletle paylaştığını belirterek, herkesin mutlu, güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı Türkiye Yüzyılı'nı müjdelediğini ifade etti.

Bakan Kurum, "14 Mayıs'ta büyük bir demokrasi bayramıyla zaferimizi sizlerle birlikte kutlayacağız diyorum. Bizler de 20 yıldır hep sizler için en iyisini, en güzelini hayal ettik. Biz nerede bir afet olsa vatandaşımızın dizinin dibinde olduk. 5 yıllık bakanlık sürecinde emin olun kıymetli kardeşlerim ben 81 ile gittim. 450’yi aşkın ziyarette bulundum ve bu ziyaretlerin hepsinde afet oldu. Biz afet bölgesindeydik. Vatandaşımızın ihtiyacı olan her şey için hemen yanıbaşılarında olduk" diye konuştu.

Bakan Kurum, "319 bin konutun yapımını başlatacağız ve TOKİ'mizde aynı depremde nasıl konutlarımız dimdik ayakta kaldıysa, 1 milyon 200 bin konutumuzu vatandaşımıza söz verdiğimiz şekliyle bitirdiysek, ilk etapta 319 bin ardından da 650 bin konutumuzu 11 ilimizin mimarisine, ruhuna, kültürüne oradaki demokratik yapıya uygun bir şekilde inşa edeceğiz. Ve bu anlayışla inşallah vatandaşlarımıza diğer afetlerde olduğu gibi sözlerimizi tutacağız" dedi.

11 ilin ayağa kaldırılmasının birinci öncelik olduğunun altını çizen Kurum, "Hep birlikte 11 ilimizi ayağa kaldırmak, ardından aynı anlayışla İstanbul'a geleceğiz. İnşallah ayın 22’sinde Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaklar. Ve İstanbul'un dönüşümü adına, yapmış olduğumuz projeleri daha da güçlendirmek adına, ortaya koymuş olduğumuz iradeyi daha da arttırmak adına bu projemizi başlatacağız. İstanbul'umuzun 39 ilçesinde kıymetli kardeşlerim, tam 93 bin konut dönüştürüyoruz. İnşallah bu iradeyi giderek daha da arttıracağız ve hep birlikte güzel İstanbul'umuzu, herkesin mutlu bir şekilde yaşayacağı İstanbul'umuzu inşa edecek adımlarımızı kararlı bir şekilde uygulamaya geçireceğiz. Biz şu an İstanbul'un hemen hemen 39 ilçesinde projelerimizi yapıyoruz. Ataşehir'de yıllardır kangren haline gelmiş bir sorun vardı ve Şerifali Çiftliği’nde şu an TOKİ başkanlığımız eliyle yaklaşık 1040 konutumuzun inşasını yürütüyoruz” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078557/kurum-istanbulda-93000-konutu-donusturuyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.