Metin Külünk kimdir?

Türk siyasetçi ve mühendis Metin Külünk kimdir? Ak Parti yönetim kurulu üyesi Metin Külünk nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
12 Eylül 2023, Salı - 12:00
Metin Külünk kimdir?

Metin Külünk, 16 Kasım 1960 yılında Ankara Yenimahalle'de dünyaya geldi. Külünk, eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri 

Metin Külünk, kariyer hayatına 1984'te özel bir şirketle adım attı ve bu şirkette çeşitli alanlarda yöneticilik görevlerinde bulundu. Külünk, daha sonra 1975-1976 yılları arasında Milli Türk Talebe Birliği'nde Orta Öğretim Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Ardından Külünk, 1990-1995 tarihleri arasında ise İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikler (İTKİB) komitelerinde görevde bulundu ve ayrıca 1993-1995'te  Marmara Üniversitesi'nde dış ticaret alanında dersler verdi. Daha sonra Külünk, 1995 yılından 2000 yılına kadar İstanbul Sanayi Odası (İSO) Hazır Giyim Meslek Komitesi üyeliği ve meclis üyeliği görevlerine seçildi e 2001 yılında 7 yıl boyunca   Külünk Eğitim ve Kültür Derneği’nin başkanlığını yaptı.

Siyasi Kariyeri

Metin Külünk, Türkiye Büyük Millet Meclisi 24., 25. ve 26. dönem Ak Parti İstanbul Milletvekilliği görevlerinde bulundu. Daha sonra Külünk, 2021 yılında Ak Parti yönetim kurulu üyeliğine getirilmiştir. 

Kitapları

-Küreselleşen Dünyada Türkiye

-Barışı Arayan Dünya

-Anadolu Düşüncesi Temelinde Büyük Türkiye İdeali

-Rengarenk Şehir İstanbul

-Büyük Anadolu Aklı

-140'lık: Hâsılıkelâm

-Dedi ki... Bombalayacaklar

Diyanetten Metin Külünk'e hukuki süreç duyurusu

Diyanet İşleri başkanı  Prof. Dr. Ali Erbaş'a karşı yapmış olduğu açıklamalar sonrasından Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Diyanet’ten yapılan açıklamada “Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve yöneticileriyle ilgili iftiralarda ve gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunan Metin Külünk hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078972/metin-kulunk-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.