DEVA Partisi’nden Temel Karamollaoğlu’na cevap

Ankara Masası yayınında DEVA Partisi’ne karşı, “Böyle bir mantık olur mu?” çıkışında bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yanıt, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin’den geldi. 
Mevlüt Peker
|
19 Nisan 2023, Çarşamba - 18:55
DEVA Partisi’nden Temel Karamollaoğlu’na cevap

Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Gürkan Zengin'in sorularını cevaplandıran Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçimlere ittifak içinde ittifak yaparak, “Saadet Partisi, Deva Partisi ve Gelecek Partisi” olarak ortak liste oluşturma konusunda ısrarcı olduğunu fakat kabul göremediğini ifade etmişti.

Böyle bir ittifak kurulsaydı, milletvekili sayısının çok daha fazla olacağını savunan Temel Karamollaoğlu "Biz seçime bundan 5-6 ay önce böyle bir ittifak kurup girebilseydik, en zayıf tahmin yüzde 8-9 oy ama yüzde 14-15’lere kadar çıkacak oy potansiyeli gözüküyordu. Bugün söylenenden çok daha fazla 60-70 milletvekili çıkarabilecek potansiyele sahiptik. Bu anlaşmayı sağlayamadık." demişti.

"Saadet’in liderliğinde ısrar ettiniz, DEVA’nın logosu altında olsa olur muydu?" sorusuna ise Temel Karamollaoğlu şu yanıtı vermişti:

"Böyle bir mantık olur mu? Onlar kendileri düşünsünler. Yeni kurulmuş, doğru dürüst AK Parti’den bile oy alamamış bir parti. Olur mu? 20 yıllık bir partiyi bırakacaksınız, Türkiye’nin her tarafında teşkilatlanmış, seçim kurullarında ve sandıklarında temsil hakkı var, siz durun biz girelim diyeceksiniz. Bunu söylediler doğru ama garipsedim. Böyle bir mantık olur mu? Belki de bizim farklı olduğumuzu düşünüyorlar. Doğru biz farklıyız. Bu yaklaşımdan dolayı olmadı. Şimdi kendi amblemlerinin dışında giriyorlar."

DEVA’dan cevap geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun bu açıklamalarına Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nden yanıt geldi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Parti Sözcüsü Avukat İdris Şahin, sosyal medya platformu Twitter’daki @avidrissahin hesabından yaptığı paylaşımda Saadet liderine sitemde bulundu.

İdris Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Temel abi sizin yaşınıza, kadronuzdaki çok değerli arkadaşlarımızın da hukukuna binaen size doğruları söylemiyorsunuz demeyeceğim. Lakin kendi yaptırdığınız anketi incelemenizi, Ak Parti’den kopan oyların birinci tercihinin açık ara @devapartisi olduğunu görmenizi tavsiye ederim.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079412/deva-partisinden-temel-karamollaogluna-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.