HDK Komutanı: Erdoğan'la 1 saat konuştum

Sudan'da HDK Komutanı Muhammed Hamdan Dagalu, başlattıkları askeri operasyonun amacının, Sudan Ordu Komutanı el-Burhan'dan kurtulmak olduğunu bildirdi. HDK Komutanı, Erdoğan'la Sudan'daki gelişmelerle ilgili olarak 1 saat kadar konuştuğunu da açıkladı.
Mevlüt Peker
|
20 Nisan 2023, Perşembe - 20:15
HDK Komutanı: Erdoğan'la 1 saat konuştum

Sudan'ın başkenti Hartum başta olmak üzere birçok kentte Sudan ordusu ile çatışan HDK’nin (Hızlı Destek Kuvvetleri) Komutanı Muhammed Hamdan Dagalu, “Operasyonlardaki amacımız, (Sudan Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah) el-Burhan'dan kurtulmak, onu hapse atmak ve demokratik dönüşüm sürecini başlatmak" açıklamasında bulundu.

Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) Komutanı General Muhammed Hamdan Dagalu, Katar merkezli AlJazeera televizyonuna verdiği demeçte, ilan edilen ateşkese bağlı olduklarının altını çizerek, "Karşı taraf (Sudan ordusu), tüm teçhizatları ve askeri ekipmanlarıyla bizi bombalıyor." diye konuştu.

Sudan'da yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak HDK (Halkın Demokratik Kurtuluşu) Komutanı General Dagalu, ülkeyi fitne ve sorunlardan kurtarmayı amaçladıklarını belirtti ve gerçek bir demokratik geçiş çağrısında bulundu.

Dagalu, Ordu Komutanı Burhan'ın, askeri operasyonun amacının, demokratik dönüşüm sürecini başlatmak için Burhan'dan kurtulmak ve onu hapse atmak olduğunu ifade etti.

Dagalu, uluslararası taraflarla gelişmeleri görüştüklerini ve ilan edilen insani ateşkese bağlı kaldıklarını, ancak karşı tarafın bunu istemediğini ileri sürdü.

“Erdoğan’la 1 saat kadar konuştum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da ülkedeki gelişmelerle ilgili bir saat kadar konuştuğunu anlatan Dagalu, Burhan'ın kendi başına karar verme yetkisine sahip olmadığını ve Sudan'daki krizi çözmenin tek yolunun Burhan'ı adalete teslim etmek olduğunu söyledi.

Dagalu, HDK'nin Rus Wagner güçleri ile ilişkisi ve dışarıdan herhangi bir destek aldığına dair iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Sudan’da iç çatışma

15 Nisan'da Hartum ve diğer şehirlerde ordu ile paramiliter HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Sudan Dışişleri Bakanlığı, orduyla çatışan HDK'nin feshedilmesi ve devlete karşı isyancı güç ilan edilmesi kararı aldığını açıklamıştı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, çatışmalar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 300'e yükseldiğini bildirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079543/hdk-komutani-erdoganla-1-saat-konustum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.