Sudan’da emekli askerler göreve çağırıldı

Sudan’da emekli askeri personel, Sudan Savunma Bakanlığı tarafından silahlanmaya çağırıldı.
Mevlüt Peker
|
27 Mayıs 2023, Cumartesi - 00:53
Sudan’da emekli askerler göreve çağırıldı

Sudan Savunma Bakanlığı, ülkede ordunun ve paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmaların nisan ortasından bu yana devam ettiği emekli ordu mensuplarını, kendilerini güvence altına almak için silahlanmak üzere en yakın askeri merkeze gitmeye çağırdı.

Sudan Savunma Bakanı Yasin İbrahim, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "İsyancı güçler (HDK), insani ateşkesi ihlal etmeye ve bazı kurumlara saldırmaya devam ediyor" dedi.

İbrahim, HDK'yi devlete yakın bazı sembolik şahısları aşağılamak ve emekli ordu mensuplarını alıkoymakla suçlayarak, "Ordudan emekli olan tüm subaylar, astsubaylar ve silah taşıyan herkesin kendilerini, ailelerini, komşularını ve namuslarını korumak için silahlanmak üzere en yakın askeri merkeze gitmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sudan Komünist Partisi de HDK'nin başkent Hartum'un 2. semtinde bulunan parti genel merkezine dün bir baskın düzenlendiğini belirterek, bazı eşyaların yağmalandığını ve merkezde ciddi hasarlar meydana geldiğini aktardı.

Sudan'da taraflar, 22 Mayıs tarihinde bir haftalık insani ateşkes ilan etmişlerdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083713/sudanda-emekli-askerler-goreve-cagirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.