Mısır, Sudan'daki askerlerini HDK’dan teslim aldı

Mısır, eğitim amacıyla Sudan'da bulunan askerlerinin tamamının Sudan’daki paramiliter HDK’dan (Hızlı Destek Kuvvetleri) teslim alındığını, bazılarının tahliye edildiğini, geriye kalanların ise Mısır’ın Hartum Büyükelçiliğine götürüldüğünü duyurdu.
Mevlüt Peker
|
21 Nisan 2023, Cuma - 00:04
Mısır, Sudan'daki askerlerini HDK’dan teslim aldı

Mısır Dışişleri Bakanlığı ve Mısır ordusu, Sudan'da bulunan Mısır askerlerinin durumuna ilişkin ayrı ayrı yazılı açıklama yaptı.

Mısır Ordu Sözcüsü Albay Garib Abdulhafız imzalı yapılan yazılı açıklamada, ortak eğitime katılmak için Sudan'da bulunduğu ileri sürülen Mısır askerlerini tahliye etmek için Mısır ordusuna ait 3 nakliye uçağının Sudan'da bulunan bir hava üssüne iniş gerçekleştirmesi için çarşamba günü yetkili makamlarla iletişim kurulduğu bildirildi.

Mısır Ordu Sözcüsü Abdulhafız, komşu ülkeler, Sudan makamları ve Sudan'da bulunan Kızılhaç Komitesi ile kurulan iletişimin neticesinde Mısır askerlerinin büyük bölümünün 3 nakliye uçağıyla Mısır’ın başkenti Kahire'ye getirildiğini, geriye kalanların da Sudan’ın başkenti Hartum'daki Mısır Büyükelçiliğine taşınarak güvenli ortamın oluşması durumunda onların da Mısır’a dönüşlerinin sağlanması için beklenmeye başlandığını kaydetti.

Albay Abdulhafız, Mısır askerlerinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamasında ise Mısır askerlerinin Hartum’daki Mısır Büyükelçiliğine teslimi sırasında BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ile koordinasyon kurulduğunu bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079561/misir-sudandaki-askerlerini-hdkdan-teslim-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.