Lavrov: ABD, Rusya'ya haçlı seferi ilan etti

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile gerekli temaslar dışında neredeyse hiçbir ilişkinin olmadığını vurgulayarak, "ABD, Rusya'ya karşı haçlı seferi ilan etti" ifadesini kullandı.
Mevlüt Peker
|
20 Nisan 2023, Perşembe - 22:20
Lavrov: ABD, Rusya'ya haçlı seferi ilan etti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Latin Amerika turu kapsamında Küba'nın başkenti Havana'ya geldi ve Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ve eski Devlet Başkanı Raul Castro ile görüştü. Daha sonra Kübalı mevkidaşı Bruno Rodriguez ile bir araya gelen Lavrov, görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Lavrov, ABD ile ilişkileri hakkında konuşarak, neredeyse hiçbir ilişkileri olmadığını belirterek, "Sadece büyükelçilik üzerinden ortaya çıkan sorunları karşılıklı olarak ele alıyoruz" dedi.

ABD'nin kendilerine karşı aldığı tutumu "Haçlı seferi" olarak nitelendiren Lavrov, "Amerikalıların Rusya Federasyonu'na, Rusya'nın meşru çıkarlarına, Rus kültürüne ve geleneklerine karşı haçlı seferi ilan ettiğini herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

Küba ile Rusya arasındaki ilişkilere değinen Lavrov, Rusya'nın Latin Amerika'daki müttefiklerinden olan Küba'nın kendilerine olan borcunun yapılandırılması konusunda ilerleme kaydedildiğini ve anlaşmanın sağlandığını belirterek, "Şu anda elde edilen ilerleme ile Küba'nın borcunun yapılandırılması konusunda mutabakat sağlanmıştır" dedi.

İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşmasına da değinen Lavrov, anlaşmada Rus tahıl ve gübrelerinin de dünyaya sevkiyatına dair maddelerin bulunduğunu ancak bu kısımların henüz uygulanmadığını söyledi. Lavrov ayrıca, Rus gübresinin dünya pazarına yönlendirilmesi konusunda BM'nin inisiyatifi dışında da yöntemler bulduklarını belirterek, "Ancak hatırlatmak isterim bunlar BM'nin inisiyatifi dışında gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı. Lavrov ayrıca, Avrupa Birliği'ne Ukrayna tahılını ucuz bir şekilde yoksul ülkelere aktarılmasını tavsiye etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079554/lavrov-abd-rusyaya-hacli-seferi-ilan-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.