Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyonlara tepki

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adıyaman'da dün iki kez saldırı girişimine uğramıştı. DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı girişimlerini kınadı.
Ersin Küçükbarak
|
22 Nisan 2023, Cumartesi - 08:56
Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyonlara tepki

Adıyaman'da dün mezarlık ziyareti sırasında sözlü saldırıya uğrayan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, türbe ziyaretinde de fiziksel saldırı girişimine uğramıştı.

"Öfke mi, sevgi mi?   

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı girişimini kınadı. Babacan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Öfke mi, sevgi mi? 14 Mayıs, bu sorunun yanıtlandığı bir referandum olacak. İnanın, mübarek bayram günü Sayın Kılıçdaroğlu'na yansıtılan öfke, sevginin gücünden büyük değil. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Bey’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

"Kılıçdaroğlu'nu hedef alan çirkin olaylar bu iktidarın eseri"     

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, "Kılıçdaroğlu'nu hedef alan çirkin olaylar bu iktidarın eseri" dedi.

Davutoğlu şunları dile getirdi:

"Ey iktidar sahipleri, cami avlusunda, cenazede siyaset yaparak, kardeşi kardeşe düşman ederek, hedef göstererek ne yapmak istiyorsunuz? Bugün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan çirkin olaylar bu iktidarın eseridir. Samimi Müslümanlar insanların camiye gelmesinden, sahabe türbesini ziyaret etmesinden ve Fatiha okumasından mutlu olurlar. Kem sözle ve hakaretle güçlerini korumak isteyenler ise insanları dinden ve ibadetten soğutur. Hiç bir iktidar gücü bu vebalin ağır yükünden kurtulamaz."

"Doğru bulmuyorum ve kınıyorum"

Memleket Partisi Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise, sosyal medya hesabından, " Adıyaman'da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleştirilen provakatif eylemleri doğru bulmuyorum ve kınıyorum. Unutmayalım, savaşa değil seçime giriyoruz. Bu süreç namertçe değil mertçe ilerlemeli." paylaşımında bulundu.

"Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum"

ATA İttifakı  Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ise şu paylaşımı yaptı:

"Halkımızın son derece kutuplaştırıldığı, nefret dilinin inşa edildiği bir toplum olduk. Bu dili tekrar ahlaklı bir siyasi dile çevireceğiz.. Bugün yaşanan olay için Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisinin nazik dilini takdir ediyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079634/kilicdarogluna-yonelik-provokasyonlara-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.