Gültekin Uysal kimdir?

Türk Siyasetçi ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal kimdir? 27. dönem İYİ Parti Afyonkarahisar milletvekili adayı Gültekin Uysal nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
24 Nisan 2023, Pazartesi - 13:19
Gültekin Uysal kimdir?

Gültekin Uysal, 3 Nisan 1976 yılında Afyonkarahisar'da dünyaya geldi. Uysal, lise eğitimini İstanbul  Özel Üsküdar Fazilet Erkek Lisesi tamamlayarak mezun oldu. Daha sonra Uysal, üniversite eğitimini Houston Üniversitesi Siyaset bilimi alanında eğitimine başladı ve ardından Bilkent Üniversitesi  Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Gültekin Uysal, kariyerine aile şirketi olan Reisoğlu Mermer'le adım attı. Uysal, daha sonra Türk Ocakları Afyonkarahisar şubesinde, Liberal Düşünce Topluluğunda, Afyon Eğitim Vakfı ve Yörük-Türkmen Federasyonu gibi kuruluşlarda çeşitli görevler aldı. Ayrıca Uysal, Türkiye Günlüğü ve Piyasa dergilerinde çeviriler yaparak yayınladı. 

Siyasi kariyeri

Gültekin Uysal, siyasi kariyerine 2003-2005 yılları arasında yapmış olduğu Doğru Yol Partisi Afyonkarahisar il başkanlığı görevi ile adım atmıştır. Ardından Uysal aynı partinin 2005'te yaptığı kongre ile Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildi ve aynı dönem Gençlikten Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Uysal 2007 yılında Demokrat Yol Partisinden Afyonkarahisar milletvekili adayı oldu. Gültekin Uysal, 2009-2011 yılları arasında  gerçekleşen Demokrat Parti kongrelerinde genel idare kurul üyeliğine seçildi ve yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 

Gültekin Uysal, 6 Mayıs 2012 yılında yapılan Demokrat Parti 8. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Demokrat Parti Genel Başkanlık görevine seçildi. Uysal 2018 Genel Seçimlerinde İYİ Parti Afyonkarahisar milletvekili adayı oldu ve 6. sırada seçildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079822/gultekin-uysal-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.