Rusya’da MiG-31 savaş uçağı böyle düştü

MİG-31 tipi savaş uçağı Rusya'nın Murmansk bölgesinde düştü. Düşüş öncesi iki pilot fırlatma koltuklarını kullanarak canlarını kurtardı.
Mevlüt Peker
|
26 Nisan 2023, Çarşamba - 19:14
Rusya’da MiG-31 savaş uçağı böyle düştü

Rusya Federasyonu'nun Murmansk bölgesinde Rusya Hava Kuvvetleri envanterine kayıtlı MİG-31 tipi savaş uçağı bilinmeyen bir nedenle düştü. Düşmeden önce iki pilot fırlatma koltuklarını kullanarak kendilerini uçaktan fırlatırken, meydana gelen kazada hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından kazaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Murmansk bölgesindeki planlı eğitim uçuşu sırasında bir MiG-31 savaş uçağımız düştü. Uçağımız insan bulunmayan, yerleşim yeri olmayan bir alana düştü. İki pilot kaza sırasında fırlatma koltuğunu kullanarak kendilerini uçaktan fırlattılar ve paraşütle kurtuldular. Arama-kurtarma helikopterleri pilotlarımızı bulundukları noktadan alarak tahliye etti" ifadeleri kullanıldı.

MiG-31 savaş uçağının düşme sebebi henüz bilinmezken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. MiG-31 savaş uçağının düşüş anı çevredekiler tarafından cep telefonu ile kaydedilirken, kaydedilen görüntülerde savaş uçağının düşmeden önce bir anda alev aldığı görülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080106/rusyada-mig-31-savas-ucagi-boyle-dustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.