İlk seferine çıkan YHT Sivas’a ulaştı

Sivas’ta Ankara-Sivas YHT (Yüksek Hızlı Tren) hattı düzenlenen ilk seferiyle hizmete girdi. Saatte 250 km hıza uygun inşa edilen Ankara-Sivas YHT hattı ile 12 saatlik yolculuk süresi 2 saate kadar düşecek.
Mevlüt Peker
|
26 Nisan 2023, Çarşamba - 19:36
İlk seferine çıkan YHT Sivas’a ulaştı

Sivas’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu yatırımı olan Ankara-Sivas YHT (Yüksek Hızlı Tren) hattı, bugün düzenlenen ilk sefer ile hizmete girdi. Saatte 250 km hıza uygun inşa edilen Ankara-Sivas YHT hattı ile 12 saatlik yolculuk süresi 2 saate kadar düşecek.

YHT (Yüksek Hızlı Tren) ilk seferinde Ankara’dan yola çıktı; Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli istasyonları üzerinden Sivas’a ulaştı. Yüksek hızlı trenin ilk yolcuları arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan da bulundu.

Sivas YHT (Yüksek Hızlı Tren) Garı'nda trenden inen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindekiler, il protokolü ve Sivas milletvekilleri tarafından karşılandı. Çocuklar Fuat Oktay’a çiçek sundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, polis merasim mangasını da selamladı.

Ankara-Sivas arasındaki 603 kilometre mesafeyi 405 kilometreye indirecek Ankara-Sivas YHT hattı ile 12 saat olan yolculuk süresi 2 saate düştü. YHT (Yüksek Hızlı Tren), Mayıs ayı sonuna kadar Ankara-Sivas ve Sivas-Ankara seferlerini ücretsiz olarak gerçekleştirecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080108/ilk-seferine-cikan-yht-sivasa-ulasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.