Türkiye ile Azerbaycan meclisleri iş birliği protokolü imzaladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Azerbaycan Milli Meclisi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Mevlüt Peker
|
28 Nisan 2023, Cuma - 00:44
Türkiye ile Azerbaycan meclisleri iş birliği protokolü imzaladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile TÜRKPA kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerde bulundu. Şentop, Azerbaycan'ın Türkiye'ye deprem felaketi sonrası sağladığı destek için teşekkür ederek, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin verdikleri destek ve yardımlar için sizin şahsınızda tüm Azerbaycan'a ve Azerbaycanlı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. "İki devlet bir millet" düsturu ile Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin devam ettiğini vurgulayan Şentop, iki ülkenin karşı karşıya kaldığı meselelerde ortak bir duruş geliştirdiğini, parlamentolar arasında imzalanan yeni protokol ile de tarihe kaydedildiğini belirtti.

Şentop, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde KKTC'nin gözlemci üye olarak kabul edilmesi konusunda Azerbaycan'ın sağladığı desteğin önemine dikkat çekerek, bundan sonra KKTC ile parlamenter temasların artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi. "Türk dünyası olarak birlik ve dayanışma içinde hareket etmemizin, şimdi olduğu gibi gelecekte de barış, istikrar ve refahımızın güvencesi olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova da konuşmasında, "Türkiye ile bizim hem fikirlerimiz hem amaçlarımız bir" diyerek iki ülke arasındaki yakınlığın daha ileri seviyelere taşınmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Azerbaycan'ın Türkiye'nin her zaman yanında olduğunu belirten Gafarova, deprem felaketi sonrası Türkiye'ye her türlü desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.

Görüşmelerin sonunda Şentop ve Gafarova, iki ülke parlamentoları arasında işbirliği protokolünü imzaladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080245/turkiye-ile-azerbaycan-meclisleri-is-birligi-protokolu-imzaladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.