CHP’li Muharrem Erkek’ten çarpıcı iddia!

İçişleri Bakanlığı'nda paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettiklerini söyleyen Muharrem Erkek, "İçişleri Bakanlığı bünyesinde seçim takip sistemi oluşturmuşlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde herhalde ilk kez böyle bir şey yaşanıyor" dedi.
Ecem Çetin
|
02 Mayıs 2023, Salı - 12:31
CHP’li Muharrem Erkek’ten çarpıcı iddia!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, partisinin genel merkezinde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

"İlk kez bir seçimde yaşıyoruz"   

CHP'li Erkek'in konuşmasından satır başlıkları şöyle; 

"Bunu ilk kez bir seçimde yaşıyoruz. İçişleri Bakanlığında paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettik. İçişleri Bakanlığı, tüm valiliklere yazdığı yazıyla şunları talep ediyor. Bir seçim takip modülü oluşturmuşlar.

Tüm valiliklere, kaymakamlara talimat verip diyorlar ki 'Nüfusu 20 bine kadar olan ilçelerde en az 3, 20-100 bin arasında en az 5, 100 bin ve üstü olanlarda ise en az 10 personel görevlendirilecek. Görevlendirilen personelin hızlı veri girişi yapabilecek nitelikte olmasına özen gösterilecek. Bu yapıyla birlikte tüm sandık sonuç tutanakları ve seçim sonuçları takip edilecek.'

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde herhalde ilk kez böyle bir şey yaşanıyor"

İçişleri Bakanlığı bünyesinde seçim takip sistemi oluşturmuşlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde herhalde ilk kez böyle bir şey yaşanıyor."

Örneğin Kiraz Kaymakamlığı Kiraz İlçe Seçim Kurulu’na yazı yazılmış. Bana sandık seçim tutanaklarını anlık olarak vereceksin. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yaşanıyor. Kiraz İlçe seçim kurulu da YSK’ye sormuş. YSK’de bunu oybirliği ile reddetmiş ve sandık seçim sonuçlarının kimlere yazıldığını, yasal olarak kimlere verilmesinin gerektiğini vurgulamış. 

" YSK’ya karşı İçişleri Bakanlığını koymuş"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu maalesef bir suç işleri bakanı olarak devam ediyor. YSK’ya karşı İçişleri Bakanlığını koymuş. İlçe Seçim Kurumları’na karşı da kaymakamlıkları koymuş ve paralel yapı oluşturmuş. Çünkü kendisi paralel yapıyı iyi bilen biri.

"Buradan uyarıyoruz. Kanunsuz talimatlara uymayın" 

İçişleri Bakanlığı görevlilerini buradan uyarıyoruz. Kanunsuz talimatlara uymayın. Bu suçlara ortak olmayın. Türkiye’de seçim sonuçlarını takip etmeye yetkili tek organ YSK’dir. Başka hiçbir irade başka hiçbir organ sandık sonuçlarına, oy torbalarına dokunamaz. Sandık kurulu başkanları gerekli görürse polisin refakatini ister. Yasalar Soylu’ya böyle bir görev mi veriyor? Hayır görevini kötüye kullanan bir bakan ile karşı karşıyayız. YSK de hiçbir kurulun hiçbir organın seçimlere müdahale edemeyeceğini yüksek sesle ortaya koymalı." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080764/chpli-muharrem-erkekten-carpici-iddia
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.